Πλούσιες οι αθλητικές δράσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μάιος 9, 2019 - 11:44πμ

«Η Αθλητική Άνοιξη έφτασε και στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Πλήθος αθλητικών διοργανώσεων και συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο τρίμηνο όπως μας αναφέρει ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Άρης Αγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα εσωτερικά φοιτητικά διατμηματικά πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης και Ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Προκηρύχθηκε, ο 2ος διαγωνισμός για την αφίσα η οποία και κυκλοφορεί άμεσα, της ετήσιας ποδηλατικής βόλτας του Πανεπιστημίου Πατρών που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2019. Πρόκειται για το ετήσιο γεγονός μαζικής άθλησης που έχει γίνει πλέον θεσμός, αφού καταγράφει πάνω από 10 χρόνια διάρκεια, με εκατοντάδες κάθε χρόνο συμμετοχές, όλων των ηλικιών, με αφετηρία το κτίριο της πρυτανείας και με τερματισμό την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Να σημειώσουμε, επίσης, πως παρατηρήσαμε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και ο ημερήσιος αριθμός δανεισμού ποδηλάτων που διαθέτει το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο τόσο στους Έλληνες φοιτητές όσο και στους φιλοξενούμενους φοιτητές Erasmus. Τώρα που «ανοίγει» ο καιρός, αξίζουν ημερήσιες ποδηλατικές βόλτες και αποδράσεις. Τέλος, μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται η προκύρυξη του πρωταθλήματος 3on3 Καλαθοσφαίρισης, στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κορύφωση βέβαια των αθλητικών γεγονότων του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί στην ετήσια Ημέρα Αθλητισμού την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, όπου θα πραγματοποιηθούν τελικοί φοιτητικοί αγώνες στην Καλαθοσφαίριση, το Ποδόσφαιρο, την Πετοσφαίριση, το Beach Volley, την Αντισφαίριση και τον Στίβο. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, απονομές στους νικητές και τιμητικές διακρίσεις, θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς και θα πραγματοποιηθεί αγώνας ανωμάλου δρόμου. Ήδη τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου κ.κ. Άρης Αγγελόπουλος, Νικόλαος Βασιλείου, Αλέκος Πολυδωρόπουλος και Γρηγόρης Μικρώνης, σχεδιάζουν και προγραμματίζουν τα αντίστοιχα αθλητικά γεγονότα. Σημαντική είναι η υποστήριξη στις δράσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου από το διοικητικό προσωπικό Α. Σώρρα ΙΔΑΧ ΠΕ Φυσικής Αγωγής, του γραμματέα κ. Γ. Βασιλακόπουλου και του απογευματινού ελέγχου από τους φύλακες του Γυμναστηρίου, το οποίο παραμένει ανοικτό καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από το πρωί ως το βράδυ. Σημαντική είδηση θεωρείται η προσπάθεια επαναλειτουργίας του σκοπευτηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών, για τις προπονητικές ανάγκες των φοιτητών και φοιτητριών. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο λειτουργίας και τεχνικής υποδομής του υπάρχοντος σκοπευτηρίου και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες, θα ξεκινήσουν οι εβδομαδιαίες προπονήσεις που θα πραγματοποιούνται με αντίστοιχη ανακοίνωση, στη σοφίτα του Β΄ κτιρίου. Οι μήνες που διανύονται, είναι ζωτικής σημασίας για τις δράσεις του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου. Θα προκηρυχθούν επίσης οι αγώνες αντισφαίρισης κατηγοριών φοιτητών, φοιτητριών, εργαζομένων και φίλων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά και το περσινό επιτυχημένο 1ο Upatras Faculty Tennis Tour 2018.

Για τον Μάιο του 2019, έχει προταθεί στο Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Πατρών να αναλάβει πανελλήνια φοιτητικά πρωταθλήματα, και με την ευκαιρία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει η πόλη της Πάτρας. Τέλος, έχει προγραμματιστεί η επόμενη επιστημονική αθλητική ημερίδα για τον Δεκέμβριο του 2019, με σύγχρονη θεματολογία για το άθλημα του ποδοσφαίρου. Συνεχίζεται, μάλιστα, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/Sport με τίτλο «Equal Sport For All» που αφορά στην εκγύμναση ΑμΕΑ. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών και συμμετέχουν επιπλέον επτά πανεπιστήμια και φορείς από όλη την Ευρώπη με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθ. κ. Απόστολο Βανταράκη. Ακόμα, κάθε μήνα πραγματοποιούνται αρκετές χορευτικές παραστάσεις, στις οποίες η φοιτητική χορευτική ομάδα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου συμμετέχει σε προσκλήσεις συνεδρίων, πολιτιστικών φορέων κ.ά.
Όλες οι παραπάνω αθλητικές δράσεις, το πρόγραμμα των αγώνων, καθώς και πληροφορίες για εγγραφές ή επανεγγραφές, δραστηριοποίηση στις αθλητικές ακαδημίες παιδιών και στα ειδικά προγράμματα άθλησης ενηλίκων, είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου gym.upatras.gr στον οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες αλλά και παλαιότερες αγωνιστικές, προπονητικές, αθλητικές, ερευνητικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Ελάτε σε ένα σύγχρονο αθλητικό περιβάλλον, με γήπεδα τελευταίας γενιάς, υλικοτεχνικά εφόδια και προγραμματισμό για βελτιώσεις και επεκτάσεις. Πρόκειται για υποδομές οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί με την συνεχή υποστήριξη και συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών και της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο σάς περιμένει να αθληθείτε, να συντηρηθείτε, να βελτιωθείτε και να νιώσετε ιδιαίτερες αθλητικές εμπειρίες».

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 2610997755
url: gym.upatras.gr
e-mail: [email protected]

Αναδημοσίευση από το @up (Περιοδική Έκδοση Πανεπιστημίου Πατρών | Τεύχος #52)
https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/magazine/pdf/up52_martios2019_1.pdf
[επιμέλεια άρθρου: Νεφέλη Μίχα, τμήμα Φιλολογίας]

Υποστήριξη: SilkTech