Πλούσια αγωνιστική δράση για τους αθλητές Μπάντμιντον της Πάτρας

Πέμπτη, Νοέμβριος 21, 2019 - 2:50μμ

Τα σωματεία της Πάτρας Απολλώνιος και ΝΕ Πατρών συμμετείχαν με πάνω από 20 αθλητές και κατέκτησαν αρκετά μετάλλια μένοντας για άλλη μια φορά συνεπής με τις διακρίσεις και δείχνοντας  την καλή δουλειά που γίνεται τόσο στις ακαδημίες όσο και στα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων.

Στην κατηγορία κάτω των 13 χρονών την πρώτη θέση στο απλό κατέκτησε ο Γαλάνης Στέφανος του Απολλώνιου Πατρών. Στα κορίτσια η Αγγελική Γιαννοπούλου κατέκτησε την δεύτερη θέση και η Τσιμπούκη Δέσποινα την Τρίτη, αθλήτριες και οι δύο του Απολλώνιου Πατρών.

Στο διπλό ο Γαλάνης Στέφανος μαζί με τον Γκοτσούλια Αλέξανδρο κατέκτησαν την πρώτη θέση την ίδια που κατέκτησε και η Γιαννοπούλου Αγγελική με την συμπαίχτριά της Νίκη Γαλανοπούλου.  Άλλο ένα μετάλλιο κατέκτησαν στο μεικτό οι Γκοτσουλιας Αλέξανδρος και Δέσποινα Τσιμπούκη οπού και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στην κατηγορία κάτω των 17 χρονών οι πατρινοί αθλητές κατέκτησαν και τις τρεις πρώτες θέσεις. Την Πρώτη θέση κατέκτησε ο αθλητής της ΝΕΠ Άκης Σωτηρόπουλος, την δεύτερη θέση ο Νίκος Αθανασόπουλος (ΝΕΠ) και την Τρίτη θέση ο Θανάσης Βαγενάς (Απολλώνιος). Στα κορίτσια η Βαγενά Κωνσταντίνα (ΝΕΠ) κατέκτησε την Τρίτη θέση.

Στο διπλό άλλο ένα χρυσό κατέκτησαν οι Σωτηρόπουλος Άκης και Αθανασόπουλος Νίκος. Η Τσιμπούκη Γεωργία μαζί με την Βαγενά Κωνσταντίνα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Τέλος ο Βαγενάς Θανάσης και η Τσιμπούκη Δέσποινα στο μεικτό κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.

Στην κατηγορία των ανδρών στο απλό ο Κτενάς Γιώργος κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Ομαδικό πρωτάθλημα Α1 εθνικής Μπάντμιντον

Μετά το πρώτο περιφερειακό σειρά έχει το πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Α1 Εθνικής.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχει άλλη μια χρονιά η ΝΕΠ που αγωνίζεται στην Α1 εθνική με τις 12 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας συνεχώς από το 2004. Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει είναι η δεύτερη. Το πανελλήνιο ομαδικό θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο 30/11 και 1/12.

Βαλκανικό πρωτάθλημα κάτω των 15 χρονών Ρουμανία

Στην συνέχεια έχουμε τους Βαλκανικούς αγώνες. Μεγάλη τιμή για τους αθλητές μας Σωτηρόπουλο Άκη και Βαγενά Κωνσταντίνα να εκπροσωπήσουν με την Εθνική ομάδα την χώρα μας αφού θα αγωνιστούν 5 έως 8 Δεκεμβρίου στην Ρουμανία στο Βουκουρέστι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων. Πρέπει να αναφερθεί ότι οι αθλητές μας πέρυσι και οι δυο κατέκτησαν την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Διεθνές τουρνουά στην Κύπρο

Εκτός όμως από τους Βαλκανικούς αγώνες στην συνέχεια οι πρωταθλητές μας θα συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά στην Κύπρο 12 με 15 Δεκέμβριου στο οποίο και θα πάρουν μέρος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Υποστήριξη: SilkTech