Πλατινί: «Δεν έκανα τίποτα λάθος, στο τέλος θα νικήσω»

Παρασκευή, Ιανουάριος 7, 2022 - 9:11πμ
O Μισέλ Πλατινί

Τη βεβαιότητα πως θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες για απάτη που οδήγησαν στην αποπομπή του από την προεδρία της UEFA εξέφρασε ο Μισέλ Πλατινί.
«Ακόμα παλεύω, δεν θα το αφήσω και στο τέλος θα νικήσω», δήλωσε ο Γάλλος άλλοτε σπουδαίος ποδοσφαιριστής σε συνέντευξη στο Europe 1, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Παρασκευή (7/1) και στην οποία αναφέρεται στα προβλήματά του με το νόμο. Στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος της UEFA οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της «απάτης», μαζί με το πρώην «αφεντικό» της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.
Μετά από έξι χρόνια έρευνας, ο Πλατινί και ο Μπλάτερ κατηγορούνται «ότι κανόνισαν παράνομα πληρωμή από τη FIFA 1,8 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του Μισέλ Πλατινί» για τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA. Η απλή απάτη τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών «ή οικονομική ποινή», σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία.
«Δεν έκανα τίποτα κακό», υπερασπίζεται τον εαυτό του ο 66χρονος άνδρας. «Με απέλυσαν για να μη γίνω πρόεδρος της FIFA. Επινόησαν καθυστερήσεις μισθών κι ένα ψεύτικο πράγμα, τη διαφθορά. Είναι απίστευτο πόσα έχουν πέσει στο κεφάλι μου», τονίζει και προσθέτει: «Είναι η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης γύρω από αυτό που πονάει».

Υποστήριξη: SilkTech