Πήρε φόρα ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, Δεκέμβριος 5, 2018 - 11:25μμ
eurokinissi.gr

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη φάση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 13-8 της Μλάντοστ Ζάγκρεμπ σε ένα δυνατό παιχνίδι στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, την Τετάρτη (5/12) το βράδυ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνεχίζουν με φόρα την ανοδική τους πορεία, έφτασαν στους επτά βαθμούς στο Β’ Όμιλο- ισοβαθμώντας με τους Κροάτες στη τρίτη θέση- και μπαίνουν σε τροχιά πρόκρισης στο f8.

Οι ερυθρόλευκοι στηρίχθηκαν και πάλι στην πολύ καλή άμυνα, αλλά και την καλή απόδοση του τερματοφύλακα Πάβιτς, ενώ βρήκαν λύσεις πειθετικές σε κρίσιμα σημεία, κυρίως με τους Φουντούλη και Δερβίση (από 4 γκολ). Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0, στη δεύτερη περίοδο η Μλάντοστ αντέδρασε και μείωσε σε 3-2. Στη συνέχεια η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου διατήρησε την ψυχραιμία του και πήγε στο ημίχρονο με δύο γκολ μπροστά.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του ανεβάζοντας δυο φορές τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (8-4) και (9-5). Η Μλάντοστ μείωσε σε 9-7 μπαίνοντας στο παιχνίδι, αλλά ο Γενηδουνιάς με γκολ στο 0:02 έκανε το 10-7. Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν κατά κράτος.

Οκτάλεπτα3-0, 3-4, 4-3, 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 4, Νικολαΐδης, Δερβίσης 4, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

ΜΛΑΝΤΟΣΤ: Μάρτσελιτς, Ράντου 1, Μίλος 3, Τσάγκαλι, Τσουκ, Πέτκοβιτς, Χέρτσεγκ, Λάζιτς 1, Μπάγιτς, Μπίλιακα 1, Μπουγιούμπασιτς 2, Χαρκόφ, Γιούρλινα.

Υποστήριξη: SilkTech