Πήρε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο η Βούλα Παπαχρήστου

Σάββατο, Ιούνιος 15, 2019 - 6:50μμ

Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε στο Όσλο πρεμιέρα στη σειρά αγώνων Diamond League, όπου με επίδοση 14,34μ. κατετάγη πέμπτη στο τριπλούν, αλλά υπερκάλυψε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που είναι 14,32 μέτρα.

Νικήτρια στο αγώνισμα ήταν η Κατρίν Ιμπαργκουέν με 14,79μ., που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος και δεύτερη η Κίτουρα Όρτσι με 14,53 μ., ενώ η τριάδα ολοκληρώθηκε με την Σάνικα Ρίκετς, που «προσγειώθηκε» στα 14,41 μέτρα.

Η θερμοκαρσία στο Όσλο ήταν αρκετά χαμηλή για τα δεδομένα της εποχής και ιδιαίτερα σε σχέση με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, γεγονός που επηρέασε την αθλήτρια μας, η οποία επέλεξε μάλιστα να παρακάμψει το πέμπτο της άλμα, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο κάποιου τραυματισμού.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο είχε ένα ακόμη άλμα πάνω από τα 14,00 μ., το πρώτο της, το οποίο μετρήθηκε στα 14,13 μ., ενώ δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στα άλλα δύο έγκυρα άλματα της, τα οποία ήταν 13,57 μ. και 13,78 μ. και δεν αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες της.

Η Παπαχρήστου αναμένεται να είναι παρούσα στο σύνολο των αγώνων Diamond League, με απώτερο στόχο την πρόκριση στον τελικό, ενώ με το άλμα στα 14,34 μ. πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το οποίο είναι 14,32 μέτρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στο αγώνισμα, το οποίο ήταν 14,20 μ., από το διασυλλογικό πρωτάθλημα και έδειξε πως και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο τριπλούν, στο Diamond League που θα γίνει στη Λωζάννη. Η έμπειρη αθλήτρια έχει επιλέξει για τη φετινή απαιτητική και μακριά χρονιά να συμμετέχει στο τριπλούν μόνο σε αγώνες στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγει τραυματισμούς και να κερδίζει από τη συμμετοχή της στο μήκος σε ταχύτητα και φρεσκάδα. Η Παπαχρήστου με το 14,34 μ. έγινε η τρίτη Ευρωπαία αθλήτρια στο αγώνισμα.

Υποστήριξη: SilkTech