Πινγκ πονγκ: «Χάλκινος» ο Σγουρόπουλος

Παρασκευή, Φεβρουάριος 16, 2018 - 10:05πμ

Στο διπλό νέων ήρθε αυτή τη φορά η διεθνής διάκριση για τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Με τον Αυστριακό συμπαίκτη του Μασιέι Κολοτζιέτσικ πήραν την 3η θέση στο όπεν της Τσεχίας, που είναι σε εξέλιξη στο Χοντονίν, έχασαν δε, πολύ καλή ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό!

Την Τετάρτη προχώρησαν μέχρι την 4άδα με τέσσερις νίκες εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο. Οι σπουδαίες εμφανίσεις τους έδειξαν ότι μπορούσαν και σήμερα το κάτι παραπάνω απέναντι στους Κινέζους Γιου Χεγί/Σου Γινγκμπίν και πράγματι, όχι απλώς ήταν ανταγωνιστικοί από την αρχή ως το τέλος, αλλά έφτασαν μία ανάσα από την είσοδο στον τελικό όταν πήραν προβάδισμα τριών πόντων στο καθοριστικό σετ.

Εν τέλει οι εκπρόσωποι της μεγαλύτερης δύναμης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης επικράτησαν 3-2 με σερί πόντων, πάντως το ελληνοαυστριακό δίδυμο κατάφερε να διακριθεί με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου κι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη του συνεργασία.

Στο απλό νέων ο Ελευσίνιος άσος αποκλείστηκε στον γύρο των «32», ενώ στο απλό νεανίδων η Ιωάννα Γερασιμάτου ηττήθηκε στις «64».

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Σγουρόπουλου στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έπειτα από το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης, το 2018 έχει αρχίσει πολύ καλά για τα ελληνικά χρώματα στα διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών, καθώς έχουν προηγηθεί η 3η θέση της Λεμονιάς Γκαϊντατζή στην Ουγγαρία στις αθλήτριες κάτω των 11 ετών και η 2η της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου στο διπλό κορασίδων στο Ομάν (επίσης όπεν του World Junior Circuit, όπως αυτό της Τσεχίας).

Υποστήριξη: SilkTech