Πικέ: "Δεν θα δεχθώ να αποσυρθώ ως αναπληρωματικός από την Μπαρτσελόνα"

Κυριακή, Οκτώβριος 24, 2021 - 10:06μμ
Ζεράρ Πικέ

Ο Ζεράρ Πικέ βρίσκεται για χρόνια στην πρώτη γραμμή της άμυνας της Μπαρτσελόνα και σε συνέντευξή του στην ισπανική El Pais υποστήριξε πως δεν θα δεχθεί να κρεμάσει τα παπούτσια του ως αναπληρωματικός.


Για 13 χρόνια ο Ζεράρ Πικέ αποτελεί τον πυλώνα της άμυνας της Μπαρτσελόνα, έχοντας καταγράψει 576 συμμετοχές με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα σε όλες τις διοργανώσεις. Ενόψει του clasico με τη Ρεάλ, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην El Pais, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη στιγμή που θα αποσυρθεί.

Οδεύοντας πλέον για το 35ο έτος της ηλικίας του, ο Πικέ ξεκαθάρισε πως ακόμα κι όταν αποσυρθεί, θα το κάνει αφού έχει "παλέψει" στην πρώτη γραμμή ως ηγέτης του καταλανικού συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχθεί να κρεμάσει τα παπούτσια του, ενώ δεν παίζει και βρίσκεται στον πάγκο.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω βετεράνος. Τις προάλλες είδα το ρεκόρ που κατέγραψα, ότι ήμουν ο μεγαλύτερος που έβαλα ευρωπαϊκό γκολ για την Μπαρτσελόνα και δεν μου άρεσε. Θα προτιμούσα να μην τον είχα βάλει. Τότε είδα ότι έγινα ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στο Champions League μαζί με τον Ρομπέρτο Κάρλος και αυτό ήταν καλύτερο. Αλλά δεν νιώθω μεγαλύτερος. Φυσικά και είμαι μίας ηλικίας και όταν δω ότι δεν είμαι τόσο σημαντικός όσο ήμουν πάντα, θα φύγω.

Δεν ξέρω, έχω ακόμα τον επαναστάτη Ζεράρ και το παιδί που κάνει τα ίδια αστεία. Και όταν είμαι σωματικά καλά, το νιώθω. Δεν θα είμαι ο ταχύτερος, αλλά μπορώ να ανταγωνιστώ τους καλύτερους και να μην αισθάνομαι κατώτερος. Όσο είμαι έτσι, θα παίζω. Θα αποσυρθώ στην Μπάρτσα . Αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι να αποσυρθώ ως αναπληρωματικός. Αλλά έναν ολόκληρο χρόνο στον πάγκο; Όχι, δεν μου αρέσει", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πικέ.

Υποστήριξη: SilkTech