Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου-Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Αντώνης

Παρασκευή, Ιανουάριος 25, 2019 - 1:12μμ

Μπασκεμπολίστας με τη δική του πορεία στο χώρο του αθλητισμού, ήταν ο πατέρας του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, που έφυγε σήμερα, Παρασκευή, από τη ζωή αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Το παρελθόν του Λάνθιμου στα... παρκέ πριν τα κόκκινα χαλιά-ΦΩΤΟ

Βαρύ πένθος για τον Λάνθιμο, λίγο πριν τα Όσκαρ- Πέθανε ο πατέρας του

 

Στο απόγειο την καριέρας του ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος δέχθηκε χτύπημα από τη μοίρα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Αντώνης σε ηλικία 73 ετών

 

Ο πατέρας του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τις 15 Ιανουαρίου υποφέροντας από αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Αντώνης Λάνθιμος, ήταν μπασκετμπολίστας που διέπρεψε ως παίκτης του Παγκρατίου αλλά και της Εθνικής τη δεκαετία του 70.

Λίγα 24ωρα μετά τον θρίαμβο του Έλληνα σκηνοθέτη ο οποίος απέσπασε 10 υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ, η τραγωδία του χτύπησε την πόρτα αφού έχασε τον πατέρα του ξαφνικά.

Ο Αντώνης Λάνθιμος φόρεσε εννιά φορές την φανέλα της εθνικής και στη Βαλκανιάδα του 1964 αλλά και στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης. Μάλιστα, προσπάθησε να κάνει τον γιό του να ακολουθήσει τα βήματά του αλλά τελικά τον κέρδισε ο κινηματογράφος.

Για λίγο πάντως είχε κάνει το χατίρι του πατέρα του αφού είχε φορέσει την φανέλα του Παγκρατίου και μάλιστα υπάρχει και φωτογραφία που αυτές τις μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα.

Επί των ημερών τού Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α` εθνικής κατηγορίας. Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε εννέα φορές με την εθνική ανδρών.

Υποστήριξη: SilkTech