Πέθανε ο δημοσιογράφος Ακης Τσόπελας

Πέμπτη, Απρίλιος 9, 2020 - 6:54μμ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ακης Τσόπελας νικημένος από την επάρατη νόσο. Τα τελευταία χρόνια έδινε γενναία αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο και την Πέμπτη 9/4 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Αυγούστου 1962 και άρχισε την ενασχόλησή του με την αθλητική δημοσιογραφία από νεαρή ηλικία. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες κατά τη διάρκεια της καριέρας του μεταξύ των οποίων η Βραδυνή, το Sportime, η Sportday, το Φως των Σπορ, ενώ διετέλεσε και στέλεχος στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσης, είχε εργαστεί και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε συνεργασία με τον Real FM. Τελευταίο του δημιούργημα ήταν η ιστοσελίδα Ritorno 2015, ενώ είχε διατελέσει αρχισυντάκτης και στην εφημερίδα «Πράσινος Τύπος»...

ΠΣΑΤ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η αθλητική δημοσιογραφία αποχαιρετούν έναν σπουδαίο συνάδελφο, τον Άκη Τσόπελα, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 58 ετών.

Πέρα από τα πλούσια δημοσιογραφικά του προσόντα ο Άκης Τσόπελας διακρίθηκε για το ήθος και την αλληλεγγύη του, για αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κλάδο μας.

Ήταν αυθεντία στο διεθνές ρεπορτάζ, ενώ ξεχώρισε και ως ρεπόρτερ Παναθηναϊκού, διατελώντας μάλιστα και  υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ.

Είχε μία μακρά δημοσιογραφική διαδρομή, ξεκινώντας από την Αθλητική Ηχώ, ενώ δούλεψε ακόμα στα έντυπα μέσα: Φως των Σπορ, Sportime, Πράσινος Τύπος, SportDay, Βραδυνή, Ελεύθερος Τύπος, Νίκη, Αλήθεια και Αγορά. Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με την ΕΡΤ, ενώ ήταν στέλεχος του αθλητικού τμήματος του Mega στα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας του σταθμού.

Στο ραδιόφωνο εργάστηκε στο Real FM.

Επίσης έγραφε για το PameSports.gr, ενώ είχε δημιουργήσει και την δική του ιστοσελίδα ritorno2015.com

To Δ.Σ. του ΠΣΑΤ εκφράζει την θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

 ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Ακη Τσόπελα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών. Ο εκλιπών δημοσιογράφος είχε συνεργαστεί επί σειρά ετών με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και είχε σταθερή παρουσία στα δημοσιογραφικά θεωρεία τόσο του "Απόστολος Νικολαΐδης" όσο και του Ολυμπιακού Σταδίου στους αγώνες της ομάδας μας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Υποστήριξη: SilkTech