Περί Μουντιάλ ο λόγος και κάτι από τένις

Παρασκευή, Ιούλιος 13, 2018 - 9:29μμ

Τελικά μόνο οι Ευρωπαϊκές ομάδες έπαιξαν μπάλα στο φετινό Μουντιάλ και η Βραζιλία!

• Ουρουγουάη, Κολομβία έπαιζαν ξύλο. Η Αργεντινή τόσο κακή αν έκλεινες τον Μέσι, που έδειχνε να γνωρίζει ότι παλεύει μόνος του με αποτέλεσμα οι αριθμοί να δείχνουν ότι περπατούσε μέσα στο γήπεδο.

• Ομάδα με αρχή, μέση και τέλος το Βέλγιο, με έναν μεγάλο ηγέτη που ακούει στο όνομα Εντέν Αζάρ! Θα έπρεπε να είχαν πάρει το φάουλ στο 85', ήταν σε καλό σημείο, μπροστά στα μάτια του διαιτητή και δεν ξέρει κανείς τι θα γινόταν.

• Δίκαια πάντως στον τελικό η Γαλλία, η καλύτερη- ίσως- ομάδα του τουρνουά. Έχει την τύχη να έχει στη σύνθεσή της έναν μαγικό 19χρονο Εμπαπέ και είναι το φαβορί. Αν συνεχίσει έτσι ο μικρός πολύ πιθανό να μην είναι ατυχείς οι συγκρίσεις με τον Πελέ, οι οποίες ξεκίνησαν γιατί σκόραρε 2 φορές σε μια αναμέτρηση πριν κλείσει τα 20 του χρόνια, ο,τι ακριβώς και ο άνθρωπος που τον συγκρίνουν.

• Οι Βραζιλιάνοι αν και καλύτεροι από το Βέλγιο έπεσαν θύματα της... ιστορίας. Η ιστορία χρωστούσε μια πρόκριση στους Βέλγους από το 2002 απέναντι στην ομάδα από τη χώρα του καφέ. Από εκείνο το χειρότερο Μουντιάλ της ιστορίας-κυρίως από άποψη διαιτησίας- που ακυρώθηκε ένα γκολ στο 0-0 που ίσως έστελνε τους Βραζιλιάνους σπίτι τους!

• Τι να πει κανείς για την Κροατία; Σαφώς ανώτερη από τους Άγγλους ειδικά από το 60' και μετά, με έναν Μόντριτς μία... χρυσή μπάλα μόνος του! Παρεμπιπτόντως μακάρι να την πάρει, έχει κουράσει αυτό το Μέσι - Ρονάλντο. Την αξίζει ένα από τα καλύτερα χαφ της εποχής μας, την άξιζε και ο Ινιέστα. Δυνατό αουτσάιντερ, λοιπόν, οι Κροάτες ειδικά αν δεν τους βγει η κούραση από τρεις σερί παρατάσεις.

• Η Αγγλία έδειχνε να το έχει πιστέψει τόσο πολύ που είχε κάνει και εμάς να το πιστεύουμε. Δεν έπαιζε σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά θαρρούσες πως θα το πάρει μόνο και μόνο για να γυρίσει... home.

Υ.Γ.
Να έχεις κάτσει να δεις ένα από μεγαλύτερα rivalry όλων των εποχών (Ναδάλ - Τζόκοβιτς) και να έχεις δύο big servers να κακοποιούν το άθλημα εδώ και 6 ώρες. Σέρβις, πόντος, σέρβις πόντος... Όποιος κι αν πάει τελικό, με όποιον αντίπαλο, μακάρι να χάσει 3-0! 5 σετ χωρίς σασπένς, χωρίς ενθουσιασμό από τον κόσμο, χωρίς λόγο!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (για το sportin.gr)

Υποστήριξη: SilkTech