Πέρασε «αλώβητος» και από το Κλ. Βικελίδης ο Παναθηναϊκός

Κυριακή, Δεκέμβριος 2, 2018 - 9:53μμ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 12η αγωνιστική της Super League. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δυο πέναλτι. Το πρώτο υπέρ του Άρη στο 14' με εκτελεστή τον Χαμζά Γιουνές και το δεύτερο, που ήταν και το γκολ της ισοφάρισης, στο 90+2' με εύστοχο κτύπημα του Χατζηγιοβάννη.

Νωρίτερα, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Άρης έχασε πέναλτι με τον Γκάμα, που απέκρουσε ο Διούδης. Στο 84' ο Άρης είχε δοκάρι με προβολή του Βέλεθ, ενώ στο 89' ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μακέντα.

Το παιχνίδι άρχισε και συνεχίστηκε με ασυνήθιστο τρόπο. Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να υποστούν δυο πέναλτι στα πρώτα 14 λεπτά, εκ των οποίων το δεύτερο έβαλε μπροστά στο σκορ τον Άρη. Η πρώτη περίπτωση καταλογίστηκε στο 5' από τον κ. Τζοβάρα σε μαρκάρισμα του Γκάμα από τον Ινσούα. Ο «παθών» εκτέλεσε το πέναλτι και ο Διούδης απέκρουσε.

Στο 14'  σε πλάγια σέντρα του Μενέντεθ, η μπάλα βρήκε τον μηρό του Γιόχανσον και εξοστρακίστηκε στο δεξί του χέρι και  ο διαιτητής είχε την δική του άποψη και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Χαμζά Γιουνές, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, όπως και στον εαυτό του σαν πρώτου σκόρερ της ομάδας του, ως τώρα, με το 6ο γκολ που σημείωσε.

Το γκολ αυτό αναστάτωσε την αγωνιστική ισορροπία του Παναθηναϊκού και ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική και σχήμα με την είσοδο του Τάσου Δώνη, αντί του Γιόχανσον και με την μετατόπιση του Πούγγουρα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 37' και στον 39' ο Άρης έχοντας πλήρη έλεγχο των κινήσεων, πλησίασε άλλες δυο φορές στο δεύτερο γκολ, αλλά και στις δυο ο Διούδης, πρώην τερματοφύλακας του Άρη, αποσόβησε τους κινδύνους, αρχικά στην κεφαλιά του Δεληζήση και στην δεύτερη περίπτωση σε φάουλ του Μπρούνο Γκάμα από πλάγια θέση.

Ο Παναθηναϊκός ως την λήξη του ημιχρόνου είχε μια διπλή ευκαιρία στο 41', αλλά οι αμυντικοί των "κίτρινων" έδιωξαν με διαδοχικές επεμβάσεις. 

Στην επανάληψη ο Άρης συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να δημιουργεί ευκαιρίες, σε αντίθεση με την εικόνα του αγώνα όπου ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας. Μετά το 65' όμως, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την αγωνιστικότητα του, πίεσε την αμυντική γραμμή του Άρη, πλησίασε σε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβαλε.

Συγκεκριμένα στο 53΄ κεφαλιά του Βέλεθ στο κόρνερ του Γκάμα, έφυγε  άουτ, ενώ στο 57' πλασέ του Ντιγκινί από καλή θέση πέρασε άστοχο. Στο 60' σουτ του Γιουνές στην κίνηση μπλόκαρε ο Διούδης και στην συνέχεια η αθηναϊκή ομάδα άρχισε την αντεπίθεση.

Στο 62' δυνατό σουτ του Κάτσε έφυγε άουτ. Με τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί την ισοφάριση, ο Άρης είχε τις δικές του αντεπιθέσεις και στο 84' είχε μοναδική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Από φάουλ του Ματίγια, στην περιοχή και προβολή του Βέλεθ, η μπάλα σταμάτησε στο  δοκάρι, με τον Παναθηναϊκό να μένει "ζωντανός" στην διεκδίκηση της ισοφάρισης.

Στο 86' νέα σημαντική ευκαιρία έχασε ο Αρης με άστοχο σουτ του Ματίγια από καλή θέση ,ενώ στο 89' οι «πράσινοι» έχασαν με 2η κίτρινη κάρτα τον Μακέντα.

Το παιχνίδι βάδιζε προς την ολοκλήρωση του, όταν στο 90+2' ο Σιώπης μέσα στην περιοχή μάρκαρε άτσαλα τον Μπουζούκη, ο τελευταίος έχασε την ισορροπία του και το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής από την Φθιώτιδα μετέτρεψε σε γκολ ο Χατζηγιοβάννης.

Το τελικό 1-1 άφησε ανικανοποίητους τους γηπεδούχους, που μπορεί να είχαν λιγότερο χρόνο κατοχής μπάλας, αλλά είχαν το προβάδισμα στο σκορ ως το τέλος του αγώνα και εκεί ακριβώς έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν το πρώτο τους φετινό ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός είχε διαρκείς εναλλαγές συστημάτων και σχηματισμών μέχρι να βρει τρόπο αντίδρασης και τελικά κατάφερε με το πέναλτι στο 90+2' να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. 

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Μπάσα, Σιώπης, Γκάμα, Ματέο (79΄Μάβραϊ), Ντιγκινί (73΄Ματίγια), Γιουνές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (33΄Δώνης), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μακέντα, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Μαυρομάτης (73΄Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε (73΄Καμπέτσης), Πούγγουρας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech