Πέντε προσωπικές «μονομαχίες» του Clasico - Έφτασε η ώρα του Ισπανικού ντέρμπι

Σάββατο, Οκτώβριος 24, 2020 - 2:02μμ

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημέρωσε καθημερινά με θέματα και αναλύσεις για το κορυφαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, έως την ώρα διεξαγωγής του (24/10, 17:00).

Η κυριαρχία στις προσωπικές «μονομαχίες» του Clasico θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ Μαδρίτης στο σημερινό ντέρμπι (24/10).

To Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει πέντε «μάχες», στις οποίες οι δύο «αιώνιοι» της Ισπανίας θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν ένα πολύτιμο πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών στο «Καμπ Νου».

Αναλυτικά:

Τερματοφύλακες: Τιμπό Κουρτουά vs Νέτο

Το σερί αποκρούσεων του Κουρτουά ήταν ζωτικής σημασίας για τη Ρεάλ Μαδρίτης την περυσινή σεζόν πριν κερδίσει το Clasico του περασμένου Μαρτίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Βέλγος παρέμεινε σε εξαιρετική φόρμα και την εφετινή σεζόν και μετράει ήδη κρίσιμες επεμβάσεις, απέναντι σε Σοσιεδάδ και Λεβάντε. Ο Νέτο είναι πιθανό να είναι βασικός στο πρώτο του Clasico το Σάββατο (24/10), λόγω του τραυματισμού του Tερ Στέγκεν, αλλά και επειδή ο Βραζιλιάνος είναι πολύ σταθερός στην απόδοση του μέχρι στιγμής.

Ακραίοι αμυντικοί: Αλβάρο Οντριοθόλα vs Τζόρντι Άλμπα

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κάποια ζητήματα στη δεξιά πλευρά της άμυνας, μετά τον τραυματισμό των Ντάνι Καρβαχάλ και Αλβάρο Οντριοθόλα στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν. Η κακή τύχη έπληξε και την αριστερή πλευρά της Μπαρτσελόνα, με τον Τζόρντι Άλμπα και τον Τζούνιορ Φίρπο να αντιμετωπίζουν προβλήματα φυσικής κατάστασης. Ο Οντριοθόλα και ο Άλμπα έχουν δουλέψει σκληρά για να επιστρέψουν στο Clasico, αλλά αν δεν τα καταφέρουν, οι προπονητές των δύο ομάδων θα πρέπει να... σκάψουν βαθιά στα ρόστερ για να βρουν λύσεις.

Μέσοι: Φέντε Βαλβέρδε vs Φρένκι Ντε Γιονγκ

Την εφετινή σεζόν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τους Φέντε Βαλβέρδε και Φρένκι Ντε Γιονγκ, οι οποίοι προσπάθουν να εδραιωθούν στη μεσαία γραμμή των ομάδων τους. Ο τεχνικός της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν είχε δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη στον 22χρονο Βαλβέρδε, τον οποίο προτίμησε πέρυσι στα δύο Clasico αντί του Λούκα Μόντριτς, ενώ ο Ρόναλντ Κούμαν χρησιμοποιεί βασικό τον 23χρονο Ντε Γιονγκ, όπως και στην Εθνική Ολλανδίας. Κανείς από τους δύο ποδοσφαιριστές δεν έχει ξεδιπλώσει πλήρως τις δυνατότητές του σε Clasico, αλλά και οι δύο έχουν τον συνδυασμό φυσικών και τεχνικών ικανοτήτων για να το πετύχουν το Σάββατο (24/10).

Τα «δεκάρια»: Μάρτιν Όντεγκααρντ vs Φιλίπ Κουτίνιο

Ο Μάρτιν Όντεγκααρντ και ο Φιλίπ Κουτίνιο αποτελούν τις «νέες υπογραφές» του καλοκαιριού, επιστρέφοντας σε... γνώριμα γι` αυτούς λημέρια (είχαν δοθεί δανεικοί). Ο μόλις 21 ετών Όντεγκααρντ είχε εντυπωσιάσει στη Σοσιεδάδ την περυσινή σεζόν, ενώ ο Κουτίνιο είχε πανηγυρίσει Bundesliga και Champions League με τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Ζιντάν έριξε τον Νορβηγό κατευθείαν στα βαθιά, καθώς ο πρώτος του εφετινός αγώνα ήταν απέναντι στην πρώην ομάδα του, ενώ ο Κουτίνο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που του έχει ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Ο Κουτίνιο, άλλωστε, έχει... νωπή τη μνήμη από το γκολ που είχε σημειώσει σε Clasico στην πρώτη θητεία του στην ομάδα, ενώ ο Όντεγκααρντ αναμένεται να πραγματοποιήσει το προσεχές Σάββατο (24/10) το ντεμπούτο του σε ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα.

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι vs Καρίμ Μπενζεμά

Ο Λιονέλ Μέσι πρωταγωνιστούσε στη LaLiga Santander πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος από την πανδημία του κορονοϊού την περασμένη σεζόν, ενώ ο Καρίμ Μπενζεμά κυριάρχησε στην πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης προς την κατάκτηση του τίτλου μετά την επανεκκίνηση. Και οι δύο έχουν νέους συμπαίκτες γύρω τους εφέτος, αλλά παραμένουν οι κύριες επιθετικές εμπνεύσεις για τις ομάδες τους. Ο Μέσι εξακολουθεί να είναι ο πρώτος σκόρερ στα Clasico πρωταθλήματος με 18 γκολ σε 27 αγώνες, ενώ το τελευταίο από τα έξι τέρματα του Μπενζέμα είχε σημειωθεί πριν από έξι χρόνια.

Υποστήριξη: SilkTech