Πέντε πατρινόπουλα με το σκουφάκι της "γαλανόλευκης"

Παρασκευή, Αύγουστος 19, 2022 - 7:00μμ
Στη Λάρισα για το 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παιδιών/κορασίδων

Στο Βόλο η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των παίδων και στη Λάρισα η Εθνική ομάδα των Κορασίδων, δυο πόλεις που θα μετατραπούν σε... σπίτι τους τις προσεχείς μέρες, βρίσκονται ήδη τα συγκροτήματα της Ελλάδας. Στους "εκλεκτούς" της ομάδας παίδων συμπεριέλήφθηκαν οι πατρινοί Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Μαυριόπουλος και Χριστόφορος Τρασάι, ενώ για την κορασίδων οι πατρινές Αριάδνη Καραμπέτσου και Αναστασία Μπεκρή.
Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των παίδων απαρτίζεται από τους Ιωσήφ Κόκκινο, Βασίλειο Χωματά, Νικόλαο Γιαννάτο, Κωνσταντίνο Μπελέση, Σπύρο Λυκούδη, Χρήστο Μαυριόπουλο, Χριστόφορος Τρασάι, Γεώργιο Μητράκη, Κων/νο Ζαχόπουλο, Ορέστη Ζερβουδάκη, Δημήτρη Κρατημένο, Χρήστο Σιαμά, Κων/νο Καπράγκο, Σπυθολέων Καρατζά, Χρήστο Λασκαρίδη. Προπονητής ο Φώντας Λεμπέσης.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Κορασίδων Γιώργος Τσόκας, έχει καλέσει τις: Κωνστανοπούλου Ευτυχία, Μπεκρή Αναστασία, Πιοβάν Νίκη, Μπέτα Ελένη, Δρακωτού Δέσποινα, Μαργαρίτη Κασιάννα, Κλαψιανού Ασημίνα, Γαλανοπούλου Θεοφανία, Καραμπέτσου Αριάδνη, Παπαδοπούλου Μαρία, Κρασσά Νεφέλη, Κύρκου Σταυρούλα, Φουράκη Ασπασία, Κανελλοπούλου Ιωάννα και Κοβάτσεβιτς Νεφέλη
Η Ελλάδα στα αγόρια κληρώθηκε στο Δ΄όμιλο με αντιπάλους τις Ιαπωνία, Γεωργία και Ελβετία.
Στα κορίτσια κληρώθηκε στο Β' όμιλο με Αυστραλία και Ελβετία.
Αναλυτικά οι όμιλοι στα αγόρια είναι:
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Αυστραλία, Λετονία
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Σλοβενία, Αζερμπαϊτσάν
Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Βραζιλία, Πολωνία
Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Ιαπωνία, Γεωργία, Ελβετία
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Αίγυπτος, Ουκρανία
ΣΤ΄ΟΜΙΛΟΣ: ΗΠΑ, Καζακστάν, Μάλτα
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ: Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Τουρκία
Η' ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Γερμανία, Πορτογαλία.
Οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα συνεχίσουν στο δρόμο για το βάθρο και τα μετάλλια, και οι υπόλοιπες για τους αγώνες κατάταξης.
Οι όμιλοι στα κορίτσια είναι:
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Τουρκία
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Αυστραλία, Ελβετία
Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία
Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ισραήλ, Νότια Αφρική
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος

Έτοιμος ο Βόλος για το μεγάλο ραντεβού

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε. στο Δημαρχείο του Βόλου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Παίδων (Κ16), που θα διεξαχθεί στην πόλη από 21 έως και 27 Αυγούστου, παράλληλα με την αντίστοιχη διοργάνωση Κορασίδων (Κ16), τις ίδιες ημερομηνίες στη Λάρισα.

Στη Συνέντευξη Τύπου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμο Βόλου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Γιώργος Βλιώρας και την Κολυμβητική Ομοσπονδία ο Α'

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Αφρουδάκης και ο Γενικός Διευθυντής – Συντονιστής της Διοργάνωσης Γιάννης Γιαννουρής.

Ο Γιώργος Βλιώρας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου καλωσόρισε τους διοργανωτές και τους αθλητές στην πόλη του Βόλου, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των ομάδων (25 Εθνικές ομάδες). Τόνισε, τη στρατηγική της πολιτικής της δημοτικής αρχής για την τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω του αθλητικού τουρισμού και τη μεγάλη παράδοση συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που συνεχίζεται και με τη νέα Διοίκηση της ΚΟΕ. Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε διοργανωτές και σε κάθε Εθνική Ομάδα και δήλωσε υπερήφανος για τις εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, το έμψυχο δυναμικό του Δήμου και τους Βολιώτες Εθελοντές που δίνουν για μία ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό. Ευχαρίστησε δε για την άψογη συνεργασία την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, επεσήμανε ότι δεν είναι διόλου τυχαία η ανάθεση μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης στην πόλη του Βόλου. Με την ανάθεση αυτή αποδεικνύεται και ανανεώνεται η εμπιστοσύνη της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην πόλη του Βόλου, την πόλη που χαρακτηρίζεται από το υγρό στοιχείο, την πόλη έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές στον υγρό στίβο, την πόλη με το μεγάλο αριθμό Συλλόγων και Φορέων του ναυταθλητισμού. 

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη σημασία του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων, χαρακτήρισε ιστορική τη διοργάνωση καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της διεθνούς Υδατοσφαίρισης ανατίθεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε μία Περιφέρεια, αυτή της Θεσσαλίας, με διεξαγωγή αγώνων σε δύο όμορες πόλεις. Η διοργάνωση υπόσχεται μία εβδομάδα γεμάτη δράση, εντάσεις και θέαμα, συνέχισε ο Γιώργος Αφρουδάκης και χαρακτηριστικά δήλωσε «Ο Βόλος αγαπάει το Πόλο και το Πόλο αγαπάει τον Βόλο» μετά τις συνεχείς επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις της πόλης στο συγκεκριμένο άθλημα.

Αναφέρθηκε επίσης στην καταγωγή του σημερινού προπονητή της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Θεόδωρο Βλάχο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, καθώς και στις συνεχείς επιτυχίες των Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης σε κάθε κατηγορία, σε κάθε διεθνές πρωτάθλημα. Την τοποθέτησή του ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι οι Εθνικές Ομάδες μας έχουν λάβει σε διοργανώσεις του Βόλου μετάλλια, εκείνο όμως που λείπει από τη «συλλογή» μεταλλίων, είναι το χρυσό, το οποίο εύχεται να κατακτήσουν οι ομάδες μας στην εν λόγω διοργάνωση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιάννης Γιαννουρής από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, ιδιαίτερα δε στην εσωτερική πισίνα του Κολυμβητηρίου του Βόλου, η οποία διαθέτει 8 διαδρομές, κάτι σπάνιο για διαστάσεις πισίνας 25 μέτρων και επεσήμανε ότι Αρχιτέκτονας  της συγκεκριμένης εγκατάστασης ήταν ο  αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης.

Υπογράμμισε επίσης την διαδικτυακή τηλεοπτική μετάδοση των 85 αγώνων μεταξύ των 25 εθνικών ομάδων, με εικόνα που θα φτάσει και στις πέντε Ηπείρους του κόσμου. Τοποθετήθηκε τέλος και ως προς την εκπαιδευτική διάσταση των αγώνων, αφού οι αυριανοί πρωταθλητές θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ηλικίας τους και θα μάθουν να κερδίζουν, να χάνουν, αλλά και την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι.

Άπαντες οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, ζήτησαν από το κοινό του Βόλου να παρακολουθήσει τους αγώνες, καθώς και την Τελετή Έναρξης του διοργάνωσης με την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, στις 8.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου.

Υποστήριξη: SilkTech