Πέντε Πατρινά γκολ έστειλαν την Εθνική στα ημιτελικά της Ευρώπης

Πέμπτη, Ιούλιος 25, 2019 - 9:53μμ

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Παίδων πανηγυρίζει η Εθνική μας ομάδα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 12-10 της Γεωργίας στον τέταρτο και τελευταίο προημιτελικό των αγώνων που διεξάγονται στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας και μεθαύριο (27/7, 19:30) θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο με έπαθλο μια θέση στον τελικό και την εξασφάλιση ενός μεταλλίου!

Η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι στιγμής Γεωργία, που πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση.

Όμως, τα παιδιά της ελληνικής ομάδας ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ δεν άφησαν ούτε για μια στιγμή τους Γεωργιανούς να πιστέψουν στη νίκη και γύρισαν την αναμέτρηση.

Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και με γκολ των Καστρινάκη και Μαθιόπουλου προηγήθηκε με 0-2. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους Γεωργιανούς να μειώνουν σε 1-2 και 2-3 (το γκολ της Ελλάδας ο Μυρίλος) και να ισοφαρίζουν πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου σε 3-3.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε δύο φορές προβάδισμα με γκολ του Αλμύρα (3-4 και 4-5), με τους αντιπάλους μας να ισοφαρίζουν σε 4-4 και 5-5.

Η Ελλάδα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 6-5, όμως οι Γεωργιανοί με αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο έκλεισαν μπροστά στο σκορ με 8-7 (το γκολ της Ελλάδας που έκανε το 5-7 ο Μαθιόπουλος). Μάλιστα η ελληνική ομάδα έχασε ευκαιρία στον παραπάνω να ισοφαρίσει στο τέλος της περιόδου.

Στην έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου τα παιδιά του Δημήτρη Πλατανίτη και του Πάνου Χρονόπουλου μπήκαν αποφασισμένα να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα είχαν. Έτσι με τέρματα του Καστρινάκη και του Μπιτσάκου ανέκτησαν το προβάδισμα (8-9).

Και μπορεί οι Γεωργιανοί να ισοφάρισαν σε 9-9, όμως δύο νέα γκολ των Αλμύρα και Τουρκομένη έκαναν το 11-9 και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Η Εθνική μας έβγαλε στη συνέχεια άμυνα στο λιγότερο με τον Εγνατιάδη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με γκολ σε νέο παραπάνω (9-12). Οι Γεωργιανοί μείωσαν με πέναλτι σε 10-12.

Τα οχτάλεπτα: 3-3, 2-3, 3-1, 2-5.

Γεωργία: Τσαγκελισβίλι, Κοζασβίλι 1, Γκοτσιρίτζε, Μπαγκασβίλι, Γκελασβίλι, Τκεσελασβίλι Σ. 1, Ακβλεντιάνι 5, Βασάτζε, Γκορντότζε 1, Κιριακίντι 1, Τσικοβάνι 1, Τσοτάτζε, Τκεσελασβίλι Ν.

Ελλάδα (Σάκης Πλατανίτης): Δαμίγος, Τουρκομένης 1, Δευτεραίος, Μαθιόπουλος 2, Αλμύρας 3, Καστρινάκης 2, Κανδανολέων, Αμπάζης, Μυρίλος 1, Μπιτσάκος 2, Βασιλόπουλος, Εγνατιάδης, Αλειφτήρας

Στους άλλους τρεις προημιτελικούς

Ισπανία – Ιταλία 5-6

Ουγγαρία – Σερβία 12-11

Μαυροβούνιο – Κροατία 10-9

Ημιτελικά (27/7)

18:00 Ουγγαρία – Ιταλία

19:30 Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Υποστήριξη: SilkTech