ΠΕΛΟΠΑΣ: New kids on the block

Τρίτη, Νοέμβριος 9, 2021 - 11:30πμ
Μπιλιανός - Γιαννακόπουλος μαζί στο βάθρο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την μακρά παράδοση επιτυχιών του Πέλοπα στα δρομικά αγωνίσματα στίβου είναι δύο νεαροί αθλητές που άφησαν έντονο το στίγμα τους το 2021, διακρινόμενοι και στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννακόπουλο και το Θόδωρο Μπιλιανό, που τη νέα περίοδο θα είναι στην κατηγορία παίδων, είναι δε αθλητές της Ολυμπίας Λυμπεράτου και του Γιώργου Μιχαλόπουλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ειναι 15 ετών, μαθητής Α' τάξης στο 12ο Γενικό Λύκειο. Ξεκίνησε τον στίβο το 2017, που τον τράβηξε ως πιο ενδιαφέρον άθλημα από ότι η κολύμβηση με την οποία καταπιάστηκε για λίγο. Θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά ως γυμναστής ή ως αθλητικογράφος. Οπως κάθε αθλητής έχει όνειρο τη συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα.
Ξεχωρίζουν οι επιδόσεις του 2'.48'' στα 1000μ. (13 ετών) και το 2'.02'' στα 800μ. 
Πρότυπό του και πηγή έμπνευσης, αν και σπρίντερ, ο Γιουσέιν Μπολτ.
Προπονείται 7 φορές εβδομαδιαίως, με τουλάχιστον 13 ώρες, δείγμα των απαιτήσεων του πρωταθλητισμού. Εχει στεφθεί ήδη πανελληνιονίκης (3ος στα 4.000μ. παμπαίδων Α' στο πρόσφατο πανελλήνιο ανωμάλου), ενώ φέτος κατέρριψε 4 φορές διάφορα αχαϊκά ρεκόρ όλων των εποχών στον στίβο, στην κατηγορία του.
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΙΛΙΑΝΟΣ
Γεννήθηκε πριν 15 χρόνια και είναι γιος της παλιάς πρωταθλήτριας της Παναχαϊκής (οκτώ φορές πανελληνιονίκης) Ξανθίππης Παρασκευοπούλου (και ανιψιός της πρωταθλήτριας βάδην, Σοφίας Παρασκευοπούλου) και του Δημήτρη Μπιλιανού.
Μαθητής στο 2ο Λύκειο της Πάτρας, ξεκίνησε με το μπάσκετ (ABC) μα μια επίσκεψη στο Στάδιο μετά την πρώτη καραντίνα, για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, στάθηκε καθοριστική για να αλλάξει άθλημα!
Εχει κλίση στις θετικές επιστήμες (4ο πεδίο) και θα ήθελε πολύ να γίνει πυροσβέστης, επάγγελμα που δεν είναι απαγορευτικό με τον πρωταθλητισμό.

«Ο αθλητισμός σου δίνει πολλά πράγματα, μαθαίνεις κάθε μέρα» σχολίασε, αποκαλύπτοντας πως πρώτος στόχος του είναι να στεφθεί πανελληνιονίκης. Εχει, εδώ και δύο χρόνια 2.53 στο χιλιάρι, ενώ κατέκτησε το ομαδικό με τον Πέλοπα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου προ ολίγων ημερών. Εχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Νίκο που ήδη βρίσκεται σε τροχιά διακρίσεων στον στίβο.
Και οι δύο ευχαρίστησαν τους προπονητές τους, Ολυμπία Λυμπεράτου και Γιώργο Μιχαλόπουλο, τους συναθλητές τους, τις οικογένειές του, τους γονείς των συναθλητών τους και φυσικά τη διοίκηση του Πέλοπα, τους αδελφούς Βασίλη και Ιορδάνη Βαλαχά, Δημήτρη και Σωτήρη Μπιλιανό και τον Δημητρη Βλάχο για την αμέριστη στήριξή τους.
ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Υποστήριξη: SilkTech