Πελετίδης: «Ο Κ. Πετρόπουλος είναι ένας σεμνός λαϊκός άνθρωπος δίδασκε ήθος, αξίες στην νεολαία μας»

Κυριακή, Φεβρουάριος 2, 2020 - 2:52μμ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης παραβρέθηκε απόψε στην τελετή ονοματοδοσίας του κλειστού γυμναστηρίου στο Κουκούλι σε «Κώστας Πετρόπουλος».  Η Τελετή διοργανώθηκε από το ΠΕΑΚ για να τιμηθεί ο μεγάλος Πατρινός μπασκετμπολίστας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε:                                                                                                     

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους του Δήμου μας είμαι εδώ για να αποδώσουμε την τιμή που αρμόζει σε ένα παιδί της πόλης μας, τον Κώστα Πετρόπουλο. Παράλληλα θέλουμε να πούμε κι ένα μπράβο για την πρωτοβουλία που πήρε το ΠΕΑΚ.

Για τον Κώστα, για τα χαρακτηριστικά του μεγάλου αθλητικού του ταλέντου θα μιλήσουν πολλοί.

Εμείς δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό. Όχι γιατί δεν είναι σημαντικό, το αντίθετο είναι μεγάλη η συμβολή που είχε και έχει στον αθλητισμό της χώρας μας, αλλά αξίζει να αναδείξουμε και άλλες πλευρές της προσωπικότητας του Κώστα.

Ζούμε σε μια εποχή που οι αξίες χάνονται. Η σήψη και η παρακμή αυξάνεται συνεχώς. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη άλλων κατευθύνσεων, χρειάζεται παραδείγματα προς μίμηση. Πολύ περισσότερο τα χρειάζεται η νεολαία μας, για να σταθεί όρθια, να μην παγιδευτεί στην απογοήτευση, στην κατάθλιψη, να μην βλέπει τα όνειρά της να σβήνουν.

Ο Κώστας Πετρόπουλος ήταν ταλέντο αλλά δεν έφτανε αυτό για να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Για να τον τιμά η πόλη του, να ακολουθεί τα βήματά του η νεολαία που θέλει να ζήσει με αξίες και πρότυπα που θα έχουν ιδανικά στον δύσκολο αγώνα της ζωής απέναντι σε ένα άδικο σύστημα.

Ο Κώστας Πετρόπουλος είναι αγαπητός, παράδειγμα προς μίμηση, λεβέντης γιατί δεν βολεύτηκε με τις επιτυχίες του. Σεμνός λαϊκός άνθρωπος δίδασκε ήθος, αξίες στην νεολαία μας, στα παιδιά της πόλης μας. Με τρυφερότητα και αγάπη τους δίνει δύναμη. Αυτά δείχνουν την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του Κώστα Πετρόπουλου, την κοινωνική του αντίληψη.

Ο Κώστας Πετρόπουλος είναι ψηλός και γίνεται ψηλότερος γιατί δεν περπάτησε και δεν περπατά σκυφτός, κινδυνεύει βέβαια να κάψει το μέτωπό του ο ήλιος, αλλά κερδίζει την σφραγίδα της τιμής. Προχωρά αγέρωχος.

Εκ μέρους της πόλης σε ευχαριστούμε Κώστα και σου ευχόμαστε να έχεις υγεία, δύναμη για πολλά - πολλά χρόνια να δίνεις στα παιδιά της Πάτρας, με τον ωραίο σου χαρακτήρα και τρόπο, δύναμη να σταθούν όρθια.

Σε ευχαριστούμε».    

Υποστήριξη: SilkTech