Πέφτει η αυλαία στα πλέι άουτ- Για την επιβίωση η ΕΑΠ

Σάββατο, Απρίλιος 6, 2019 - 10:01πμ

Πέφτει η αυλαία απόψε (18:00) στα πλέι άουτ της Α2 βόλεϊ των ανδρών, που έφεραν την Αχαΐα με δύο ομάδες τουλάχιστον λιγότερες την επόμενη χρονιά στις Εθνικές κατηγορίες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον δεύτερο υποόμιλο, όπου η ΕΑΠ υποδέχεται την σίγουρη πρώτη Αρμενική και ο Κόροιβος έχει ρεπό.

Οι «μελανόλευκοι» θέλουν καθαρή νίκη για να πάρουν τη δεύτερη θέση στον 2ο υποόμιλο και να παίξουν μπαράζ παραμονής με τον Αιγιαλέοντα. Οι Αιγιώτες δίνουν βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι στην έδρα τους με την υποβιβασμένη Ολυμπιάδα και θα περιμένουν να μάθουν την αντίπαλό τους στα μπαράζ μεταξύ των δύο ομίλων.

Έτσι στην καλύτερη περίπτωση θα σωθεί ο Αιγιαλέοντας ή η ΕΑΠ και τρίτη ομάδα της Αχαΐας θα αποχαιρετήσει τις Εθνικές κατηγορίες αφήνοντας μόνο μία για την επόμενη χρονιά.

Όλα αυτά σε περίπτωση που η ΕΑΠ κερδίσει στο φινάλε με 3-0 ή 3-1, σε διαφορετική περίπτωση ο Αιγιαλέων θα αντιμετωπίσει τον Κόροιβο στα μπαράζ, αφήνοντας πιθανότητα να μείνει η Αχαΐα χωρίς καμία ομάδα τη νέα σεζόν σε Α1 και Α2, σε ένα εφιαλτικό σενάριο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι και οι τρεις ομάδες (αν εξαιρέσουμε την Παναχαϊκή που κατέβηκε ουσιαστικά στο παρά πέντε), ξεκίνησαν με όνειρα για πλέι οφ, μέχρι και για άνοδο στην Α1.

Το πρόγραμμα:

1ος υποόμιλος

18:00 Αιγιαλέων – Ολυμπιάδα

18:00 Φοίβος – Καλαμάτα

2ος υποόμιλος

18:00 ΕΑΠ Αρμενική

Βαθμολογίες

1ος υποόμιλος

1. Καλαμάτα 15

2. Αιγιαλέων 13

3. Ολυμπιάδα 7

4. Φοίβος 5

2ος υποόμιλος

1. Αρμενική 10

2. Κόροιβος 8

3. ΕΑΠ 6

Υποστήριξη: SilkTech