Το ΠΕΑΚ απαντά στις διαμαρτυρίες των σωματείων για τη χρήση των εγκαστάσεών του

Τετάρτη, Φεβρουάριος 8, 2023 - 7:30μμ
Η ανακοίνωση

Σε απάντηση ανακοίνωσης Σωματείων με αφορμή τη χρήση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας στη διάρκεια των δύο μεγάλων αθλητικών events που έγιναν στην Πάτρα, ανακοινώνονται τα εξής:
Η Πάτρα και οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ είχαν την τιμή θα φιλοξενήσουν τις τελευταίες ημέρες δύο πολύ μεγάλα αθλητικά events: το final four του κυπέλου υδατοσφαίρισης και το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας.
Η επιτυχία και των δύο διοργανώσεων, αναδεικνύει παράλληλα και το επίπεδο της αρτιότητας των αθλητικών μας δομών για τις οποίες η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΠΕΑΚ Πάτρας αγωνίζονται νυχθημερόν μέσα σε δύσκολες συνθήκες οι οποίες ενέσκηψαν από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.
Στα πλαίσια αυτά και ενώ επί τριήμερο διεξάγονταν παράλληλα οι δύο πολύ μεγάλες διοργανώσεις, ήταν απολύτως φυσιολογικό να προκύψουν περιορισμένου εύρους αρρυθμίες στον προγραμματισμό προπονήσεων και αγώνων για ομάδες που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου "Κώστας Πετρόπουλος". Λυπούμαστε που η αυτονόητη εξέλιξη η οποία σχετίζεται απόλυτα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, έγινε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τα συγκεκριμένα Σωματεία, τα οποία μάλιστα επέλεξαν το δρόμο της δημοσιοποίησης, ενώ γνωρίζουν άριστα πως οι πόρτες της Διοίκησης είναι πάντα ανοιχτές.
Να σημειωθεί δε πως καμία διαμαρτυρία αντίστοιχα δεν διατυπώθηκε από κανένα Σωματείο που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» παρ ότι και εκεί για ένα τριήμερο δεν διεξήχθησαν προπονήσεις και αγώνες.
Γνωρίζουν επίσης οι εκπρόσωποί τους, πως το ΠΕΑΚ Πάτρας όχι μόνο δεν επεδίωξε ποτέ να θέσει εκτός προγραμματισμού Σωματεία και Συλλόγους, αλλά αντίθετα λειτούργησε και λειτουργεί ως διαρκής αρωγός στα προβλήματά τους.
Και όλα αυτά, συνυπολογιζομένου του πενιχρού αντιτίμου χρήσης των εγκαταστάσεων το οποίο αποτελεί "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στα υπέρογκα κόστη συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων τις οποίες καλύπτει πλήρως η Πολιτεία. Άρα είναι άστοχη η επίκληση επιχειρημάτων από τα Σωματεία περί συντήρησης των εγκαταστάσεων, όταν η οικονομική συμμετοχή τους, που αποτελεί και πολιτική του Κράτους και του ΠΕΑΚ, είναι δυσανάλογη των αναγκών που διαχειριζόμαστε.
Σημαντικό είναι τέλος να αναφερθεί πως οι διοργανώσεις Πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, αποτελούν μείζονα προτεραιότητα σε σχέση με τα τοπικά πρωταθλήματα και τις προπονήσεις, κάτι που τα Σωματεία έχουν συναποδεχθεί στα συμφωνητικά που έχουν υπογράψει με το ΠΕΑΚ για τη χρήση των εγκαταστάσεων.
Είναι λοιπόν επιεικώς άδικη η κριτική που ασκείται από την πλευρά τους στο ΠΕΑΚ Πάτρας , την ώρα που η πόλη και ο τοπικός αθλητισμός ωφελήθηκαν από δύο πολύ μεγάλες και επιτυχημένες διοργανώσεις οι οποίες λειτούργησαν στο μέγιστο βαθμό ανταποδοτικά και για τα Σωματεία και για την αθλούμενη νεολαία μας.

Υποστήριξη: SilkTech