Πατρινό χρώμα σε έναν ξεχωριστό αγώνα βάδην

Τετάρτη, Ιούλιος 15, 2020 - 8:28μμ

Στην εκδήλωση για τα 120 χρόνια του ελληνικού βάδην στη μνήμη του πρωτεργάτη του αγωνίσματος, Χαρίλαου Βασιλάκου, το παρών έδωσε η νέα γενιά βαδιστών.

Το γκρουπ του παλιού πατρινού πρωταθλητή του Εσπέρου και νυν ομοσπονδιακού προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου είχε την ευκαιρία να κάνει μία προθέρμανση 4 χιλιομέτρων βάδισμα στο πλαίσιο της εκδήλωσης προτού αλλάξουν ρούχα για την πραγματική προπόνηση 6 χιλιομέτρων που ακολούθησε.

Ανάμεσά τους η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που βρίσκεται για μερικές μέρες στην Αθήνα, η πατρινή πρωταθλήτρια Σοφία Αλικανιώτη, η Έφη Κουρκουτσάκη και ο Γιάννης Βαΐτσης, ενώ μαζί τους ήταν στο κομμάτι της εκδήλωσης και ο Γιώργος Τζατζιμάκης του Ηλία Γκαράβελα. Τη στήριξη τους μέσω της παρουσίας τους δήλωσαν κορυφαίοι δρομείς της χώρας μας όπως ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ), ο Ανδρέας Δημητράκης (ΠΓΣ), ο Χρήστος Παπούλιας (ΠΑΟ) και ο Γιώργος Μίνος (ΑΟ Μυκόνου) αλλά και ο προπονητής του ΠΓΣ, Σταύρος Καρρές.

Την εκκίνηση έδωσε ο Χαρίλαος Βασιλάκος, ο εγγονός του αείμνηστου Έλληνα αθλητή που πέρα από κορυφαίος δρομέας και αργυρός Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο ήταν και αυτός που εισήγαγε πρώτος το βάδην στην Ελλάδα το 1900.

Ο ίδιος δήλωσε στη συνέχεια τα εξής για τον παππού του: «Σήμερα ήταν μία μέρα εντελώς διαφορετική. Σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις η τιμή για τον παππού μου αφορούσε στο μαραθώνιο δρόμο, δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος νικητής μαραθωνίου στην παγκόσμια ιστορία του αθλήματος, στον πρώτο μαραθώνιο που οργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ το 1896, 19 μέρες πριν τον Ολυμπιακό μαραθώνιο. Ήταν συστηματικός όμως αθλητής και συνέχισε να ασχολείται με το στίβο, όντας παράλληλα φοιτητής της νομικής. Στη συνέχεια έγινε ο εισηγητής του βάδην στην Ελλάδα και στις 14 Μαΐου του 1900 διοργάνωσε μέσω του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου (ΠΓΣ) τον πρώτο αγώνα βάδην εκεί που σήμερα βρίσκεται το στάδιο Καραϊσκάκη στον Πειραιά».

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech