Πάτρα: Στο Εφετείο η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα τον Νίκο Καραπάνο

Δευτέρα, Νοέμβριος 22, 2021 - 3:05μμ
Νίκος Καραπάνος

Στο Εφετείο Πατρών, εκδικάζεται την Τρίτη 23/11/2021 η έφεση του οδηγού κατά της πρωτόδικης απόφασης του Πλημμελειοδικείου Πατρών με την οποία του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 5 ετών με πενταετή αναστολή για το θάνατο του Νίκου Καραπάνο, φοιτητή στο πέμπτο έτος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά  και σκακιστή. Στο τροχαίο τραυματίστηκε σοβαρά συμφοιτητής και συνοδηγός του Νίκου.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μητέρας του πρόωρα χαμένου Νίκου Κατερίνα Καραπάνου ενόψει της δίκης "στις 14/11/2015 ο οδηγός οδηγώντας σε ημικομματωδη κατάσταση λόγω μέθης, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο του Νίκου Καραπάνου, το οποίο εκινείτο κανονικά, στο αντίθετο με αυτόν ρεύμα κυκλοφορίας της Ηρώων Πολυτεχνείου και τον σκότωσε ακαριαία". Η εν λόγω υπόθεση δεν έχει κριθεί σε τελευταίο βαθμό και μένει να αποδειχτούν οι ισχυρισμοί της λαμβανομένων υπόψιν και των ισχυρισμών του κατηγορούμενου από το Εφετείο.
Πριν περάσει χρόνος από το συμβάν αυτό, τονίζει η κυρία Καραπάνου, συνελήφθη έξω από νυχτερινό κέντρο να οδηγεί-ενώ η άδεια οδήγησης του είχε αφαιρεθεί-υπό την επήρεια και πάλι μέθης, γεγονός που οδήγησε στην τελεσίδικη καταδίκη του από το Εφετείο, σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον μετά και τη συνέντευξη μου στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", όπου επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών και η εισαγωγή στα σχολεία μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής, αφού είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα ασυνείδητων οδηγών.Σημειωτέον ότι λόγω του μεγάλου αριθμού θυμάτων οδηγών υπό μέθη κατόπιν κοινωνικής απαίτησης, ο νόμος άλλαξε και παρόμοια εγκλήματα χαρακτηρίζονται κακουργήματα και τιμωρούνται με αυστηρές ποινές στα δε σχολεία της πρωτοβάθμιας το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής διδάσκεται συστηματικά.

Υποστήριξη: SilkTech