Πάτρα: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξιφασκίας «Πατρέας»

Τετάρτη, Νοέμβριος 8, 2023 - 12:00μμ
Στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο «Πατρέας» Ξίφους μονομαχίας ανδρών-γυναικών που διοργάνωσε ο Αχαικός Σύλλογος ξιφασκίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
Ο 17χρονος Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η 20χρονη Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στο πρώτο κύπελλο της χρονιάς στο ξίφος μονομαχίας ανδρών/γυναικών που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα. Με συμμετοχή 90 αθλητών από 20 συλλόγους της Ελλάδος γέμισε το κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» με ξιφομάχους το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Αθλητές από Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Αθήνα, Κορινθία και Πάτρα έδωσαν το παρόν στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός. Ο Αχαικός σύλλογος εκπροσωπήθηκε από 6 αθλητές. Στην κατηγορία ανδρών συμμετείχε ο Μπλέκος Κωνσταντίνος, Βαφέας Παναγιώτης, Βαφέας Θοδωρής, Βανταράκης Σπύρος και Κόλλας Νικόλαος, και στην κατηγορία των γυναικών η Γιάνναρου Βασιλεία.
"Ο Αχαικός Σύλλογος ξιφασκίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμο Πατρέων για την έμπρακτη στήριξη του στο εγχείρημα του να φιλοξενήσει η πόλη μας ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο κύριος Πετρόπουλος Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, ο οποίος έκανε τις απονομές των νικητών στην κατηγορία ανδρών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου "Κώστας Πετρόπουλος". Οι υποδομές των εγκαταστάσεων και η αισθητική του γυμναστηρίου προκάλεσε τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Δούβρης, την διαφημιστική εταιρία «PDA Advertising», στο καφέ «Φάρος εν Πάτραις», «Dos» και «Coffee Brands», στο οινοποιείο «Κοτρώτσος», στο πρόγραμμα «Stand and Fence» για την παροχή εξοπλισμού διοργάνωσης αγώνων ξιφασκίας, καθώς και στους χορηγούς επικοινωνίας: Ionian Channel, Πελοπόννησος, Skai Patras. Την υγειονομική κάλυψη των αγώνων ανέλαβαν οι εθελοντές του σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Οι προπονητές του Αχαϊκού συλλόγου, Αλέξανδρος και Χάρης Λεβαντιδης, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το αθλητικό αυτό γεγονός να αποτελέσει θεσμό για την Αχαϊκή πρωτεύουσα" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech