Πάτρα: Διαμαρτυρία "άστεγων" συλλόγων για την "έξωση" τους από το γυμναστήριο "Κ. Πετρόπουλος"

Τρίτη, Φεβρουάριος 7, 2023 - 12:00μμ
Η ανακοίνωση

Από τους Αθλητικούς Συλλόγους Άθλος Πατρέων, Ακαδημία των Σπορ, ΑΣΠ Ερμής, Ερυθρός Αστέρας και τις 30 ομάδες που διαθέτουν που κάνουν χρήση το κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος στο Κουκούλι λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή σε σχέση με τον αποκλεισμό τους επί τετραήμερο από τη χρήση του Κλειστού: "Καταρχήν δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάληψη αθλητικών γεγονότων από οποιονδήποτε φορεά , αναγνωρίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν για την πόλη μας και για την τοπική κοινωνία, αρκεί αυτά να έχουν στρατηγική ορθής διαχείρισης και προγραμματισμού, ώστε η διεξαγωγή τους να μην εμποδίζει άλλα προγραμματισμένα και από καιρό γνωστά αθλητικά γεγονότα.
Σεβόμενοι την προσπάθεια ανάπτυξης οποιουδήποτε αθλήματος στην Ελλάδα, τόσο των ομοσπονδιών τους όσο και των συλλόγων τους, ωστόσο είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, όταν σε εκατοντάδες αθλητές-τριες, γονείς αθλητών, χορηγών και υποστηρικτών, φιλάθλων, μελών διοικητικών συμβουλίων, προπονητών συλλόγων, ενώσεις και τοπικές επιτροπές, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, γιατί απουσιάζει ο στοιχειώδης προγραμματισμός στην παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων μεσούσης της αγωνιστικής χρονιάς. Τις προηγούμενες ημέρες νιώσαμε ότι δεν υπολογίστηκαν οι δικές μας προσπάθειες, όταν έμειναν '' άστεγα αθλήματα '' βόλεϊ και χάντμπολ, που προσπαθούν να επιβιώσουν και να προσφέρουν τα μέγιστα στον αθλητισμό.
Την εβδομάδα που πέρασε και συγκεκριμένα από την Πέμπτη (2/2) οι ομάδες έμειναν χωρίς προπονήσεις και κλήθηκαν να αγωνιστούν την Κυριακή (6/2) στα επίσημα πρωταθλήματα που συμμετέχουμε, έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, ότι οι προγραμματισμένοι αγώνες από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα διεξάγονταν κανονικά. Αντί αυτού εκτεθήκαμε σε ομάδες που κατέφθαναν για να αγωνιστούν εκτός έδρας κι είχαμε σοβαρές βαθμολογικές επιπτώσεις:
- Ο αγώνας Α2 ανδρών χάντμπολ Ακαδημία των Σπορ - Πήγασος Κυψέλης είχε οριστεί να αρχίσει με άδεια αγώνος στις 6:00μ.μ. και άρχισε στις 7:10μ.μ., διότι δεν είχε ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων - Νεανίδων. Ο αγώνας χάντμπολ ενώ ξεκίνησε, στο άκουσμα της κακοκαιρίας λίγα λεπτά πριν τελειώσει η φιλοξενούμενη ομάδα αποχώρησε και μηδενίστηκε για να προλάβει η αποστολή να επιστρέψει στην Αθήνα.
- Ο ορισμένος αγώνας Β΄ Εθνικής Γυναικών βόλεϊ , Ερυθρός Αστέρας - Σπαρτιατικός ήταν ορισμένος στις 8:00μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι πάλι με άδεια επίσημη, αλλά τελευταία στιγμή "μετακόμισε" σε άλλο γήπεδο και συγκεκριμένα στην "Παναχαϊκής", αφού αναβλήθηκαν εκεί άλλες προγραμματισσμένες αναμετρήσεις, γιατί έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας γυναικών, μιας και η Σπάρτη είχε διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φθάσει στην Πάτρα.
Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η αίγλη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ξεφτίζει όταν παράλληλα απειλείται η διεξαγωγή προγραμματισμένων Πανελληνίων Αγώνων κορυφαίων κατηγοριών.
Το μόνο που ζητάμε είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην προσπάθεια των παιδιών και των αθλητών-τριων μας που προσπαθούμε να τα γαλουχήσουμε δια μέσω του αθλητισμού, τα οποία θα είναι οι αυριανοί πολίτες της χώρας μας και το μέλλον της Ελλάδας που θα ΚΡΙΝΕΙ και θα ΚΡΙΝΕΤΑΙ για τους ΠΑΝΤΕΣ και τα ΠΑΝΤΑ.
Σεβασμό στις προσπάθειες των Σωματείων μας που είναι οι τακτικοί χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κι εφόσον τίθενται αιτήματα φιλοξενίας άλλων αθλητικών διοργανώσεων να γίνεται με όρους και προϋποθέσεις που δεν ματαιώνουν τις προσπάθειες των υπολοίπων.
Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Προειδοποιούμε ότι στο μέλλον δεν θα συνηγορήσουμε σε περιπτώσεις που μας αποκλείουν από τα δημόσια γήπεδα, τα οποία φροντίζουμε και συντηρούμε από το υστέρημά μας και τους φόρους πού πληρώνουμε στο κράτος.
Το δικαίωμα στην άθληση και στην χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων είναι ΟΛΩΝ".

Υποστήριξη: SilkTech