Παροξυσμός: Έφτασε με το τρόπαιο του Μουντιάλ η Αργεντινή

Τρίτη, Δεκέμβριος 20, 2022 - 11:47πμ
Η δικαίωση

Η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ 2022 και μετά από 36 χρόνια το πολυπόθητο τρόπαιο πηγαίνει στο Μπουένος Άιρες.

Η ομάδα της Αργεντινής έφτασε στο Μπουένος Άιρες με το αγαλματίδιο του Μουντιάλ και εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της αλμπισελέστε έχουν κατακλύσει τους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

Επομένως και οι σημερινές εικόνες θα είναι… αξέχαστες, αφού χιλιάδες ήδη περίμεναν ώρες μέχρι να ξεκινήσει το ξέφρενο πάρτι.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε τώρα στο αεροδρόμιο και ήδη οι φίλοι της άλμπισελέστε… δε μπορούν να περιμένουν την εμφάνιση του Μέσι και της παρεάς του. Μουσική ακούγεται παντού.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει αργία τη σημερινή (20/12) ημέρα, έτσι ώστε όλοι όσοι μπορούν να βρεθούν στους δρόμους και να αποθεώσουν τους «ήρωες» τους.
Στον Οβελίσκο του Μπουένος Άιρες έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες φίλαθλοι από νωρίς το πρωί και περιμένουν την παρέλαση. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, βέβαια, δεν αποκλείεται το πούλμαν να μην περάσει από εκεί, γιατί είναι αδύνατον να προσεγγίσει το σημείο!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρέλαση των Παγκόσμιων Πρωταθλητών αναμένεται να διαρκέσει έως και 8 ώρες, μολονότι μιλάμε για μια απόσταση μόλις 40 χιλιομέτρων! Αυτό λέει πολλά για το τι συμβαίνει στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Τραγικό τέλος βρήκε στην Αργεντινή ένας οπαδός που πανηγύριζε για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν μια σημαία, που είχε ρίξει στους ώμους του, πιάστηκε στον τροχό μοτοσικλέτας.
Ο 22χρονος Σεμπαστιάν Όσκαρ Μασιέλ κατέρρευσε στο έδαφος, καθώς δεν μπορούσε να ανασάνει και άφησε την τελευταία του πνοή εν μέσω των πανηγυρισμών στην πόλη Μπαχία Μπλάνκα της επαρχίας του Μπουένος Άιρες για το θρίαμβο της εθνικής Αργεντινής επί των «τρικολόρ» στον τελικό του Μουντιάλ την Κυριακή.
«Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να πέφτει στο έδαφος και συνειδητοποίησε ότι η σημαία ήταν τυλιγμένη γύρω από το λαιμό του. Η έρευνα συνεχίζεται, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από ασφυξία». Το τραγικό περιστατικό επισκίασε κάπως τη χαρά των Αργεντίνων, που έκαναν πάρτι στους δρόμους μετά νίκη -θρίλερ στη διαδικασία των πέναλτι έναντι της φιναλίστ Γαλλίας που επέτρεψε στους «μπλάνκοσελέστε» να φέρουν το χρυσό τρόπαιο στην Αργεντινή για πρώτη φορά από το 1986.
Πάνω από ένα εκατομμύριο φίλαθλοι γιόρτασαν την κατάκτηση του τροπαίου γύρω από το εμβληματικό μνημείο του οβελίσκου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες.
πηγή iefimerida.gr

Υποστήριξη: SilkTech