Το παρελθόν του Λάνθιμου στα... παρκέ πριν τα κόκκινα χαλιά-ΦΩΤΟ

Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019 - 8:01πμ

Ο Γιώργος Λάνθιμος έσπασε όλα τα ρεκόρ στις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ, με 10 υποψηφιότητες, επιβεβαιώνοντας ότι είναι από τους πιο ξεχωριστούς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Πριν μερικά χρόνια όμως ήταν απλά… ένας μπασκετμπολίστας!

Η φωτογραφία του από τα μπασκετικά του χρόνια στο Παγκράτι έχει κάνει την εμφάνισή της από χθες και έχει γίνει ένας μικρός χαμός.

Γιος του μπασκετμπολίστα, Αντώνη Λάνθιμου (ο οποίος φόρεσε την φανέλα του Παγκρατίου και της Εθνικής τη δεκαετία του '60 και του '70, διέπρεψε με αυτές κι είχε... καημό να δει το γιο του στα παρκέ), δεν πήρε μόνο την κορμοστασιά του πατέρα του, αλλά και το ταλέντο του στο μπάσκετ, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στην αρχή, παίζοντας επίσης στο Παγκράτι. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το όνειρό του.

Φόρεσε την φανέλα της ομάδας μόνο τρεις φορές (τις μέρες της απεργίας των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών, Οκτ. - Νοέμ. 1991), αγωνίστηκε δίπλα σε παίκτες, όπως οι Καλαμπάκος, Καρατζάς, Μπακατσιάς, Νικολόπουλος, Τζαλαλής, Χάρισον και Ρέλφορντ και είχε απολογισμό 7 πόντους και 9 ριμπάουντ, σε 79 λεπτά συμμετοχής.

Υποστήριξη: SilkTech