Παραμένει ερωτηματικό: Γιατί ο Μπάρλος στοχοποίησε μόνο την Εκκλησία;

Σάββατο, Ιούλιος 24, 2021 - 12:38μμ
Ο Γιώργος Μπάρλος

Ερωτηματικό- και μάλιστα μεγάλο- εξακολουθεί να παραμένει ο λόγος για τον οποίο ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος επιτέθηκε- αποκλειστικά- στον τοπικό κλήρο, αρχής γενομένης από τον Μητροπολίτη Πατρών κκ. Χρυστόστομο και εν συνεχεία εναντίον τριών ιερέων ένας εκ των οποίων φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά.

Η ένταση για τα οικονομικά της Παναχαϊκής, η οποία είναι στο χείλος του γκρεμού, προκάλεσε σύμφωνα με τον δικηγόρο του έντονο στρες το οποίο με τη σειρά του οδήγησε στη γνωστή εκτροπή του επιχειρηματία και την ολιγοήμερη νοσηλεία του στην ψυχιατρική κλινική.
Θα μπορούσε η έκρηξή του να έχει τον οποιανδήποτε αποδέκτη με δεδομένη την ένταση της περιόδου και την αναζήτηση χρημάτων. Γιατί όμως αυτό εστιάστηκε στην εκκλησία και μάλιστα δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών;

Αυτή είναι η απορία που εκφράζεται από πολίτες, δημοσιογράφους, φιλάθλους, αλλά και από ανθρώπους της εκκλησίας η οποία μπήκε στο στόχαστρο.

Το ερωτηματικό αυτό ωστόσο γίνεται ακόμη πιο έντονο εξαιτίας της σιωπής τόσο του Μητροπολίτη όσο και των τριών ιερέων για το θέμα.
Οι τρεις ιερείς μάλιστα φέρονται να υπέβαλαν εν αρχή μήνυση, εξ ου και το γεγονός ότι ελήφθησαν καταθέσεις και στη συνέχεια να δήλωσαν ότι δεν θέλουν να κάνουν μήνυση, επειδή ο κ. Μπάρλος οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική.

Σενάρια ακούγονται πολλά. Κάποιοι αποδίδουν το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπάρλος στοχοποίησε την εκκλησία στο γεγονός ότι είχε βοηθήσει οικονομικά τον κλήρο και το φιλόπτωχο και θα ανέμενε μια αντίστοιχη στήριξη στη δύσκολη δική του στιγμή.
Αλλά είναι δυνατόν αυτό να φτάνει μέχρι την επίδειξη όπλου και το σπάσιμο της ράβδου;
Κανείς δεν ξέρει πώς αντιδρά κάποιος υπό το κράτος του πανικού.
Τα σενάρια πάντως είναι πολλά και κάνουν το γύρο της πόλης. 
Ίσως η Μητρόπολη, θα έπρεπε να πάρει θέση για να σταματήσουν.

* Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Υποστήριξη: SilkTech