Παράκτιοι αγώνες: Οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν 2 χρυσά μετάλλια στην πάλη στην άμμο

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 14, 2023 - 2:43μμ

Η Πάλη στην Άμμο χάρισε στην Ελλάδα 7 μετάλλια, 2 εκ των οποίων χρυσά, ενώ τα κορίτσια του Beach Handball κατακτούσαν το ασημένιο μετάλλιο στους Παράκτιους αγώνες, καθώς ηττήθηκαν στον τελικό με 2-0 από την Ισπανία.
Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έκαναν το 1-2 σε δύο κατηγορίες και συγκεκριμένα στα 70+ κιλά με τος Στεφανία Ζαχείλα και την Κατερίνα Πιτσιάβα, αλλά και στα 90- κιλά των ανδρών με τους Χρήστο Σαμαρτσίδη και Άγγελο Κουκλάρη.
Ο Σαμαρτσίδης ήταν αυτός που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς ήταν ο παλαιστής που πέτυχε τελευταίος πόντο στον τελικό, που έληξε ισόπαλος 1-1. Μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισε μαζί με τον Κουκλάρη που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Μόνο Ελληνίδες αθλήτριες είχε και ο τελικός των 70+ κιλών των γυναικών, που επίσης έληξε ισόπαλος 1-1. Η Στεφανία Ζαχείλα ήταν αυτή που πέτυχε τελευταία πόντο και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Έπειτα αγκάλιασε τη φίλη της Κατερίνα Πιτσιάβα (αργυρό μετάλλιο) και έκαναν μαζί το γύρο του θριάμβου.
Στα 70- κιλά των γυναικών Μεσογειονίκης αναδείχθηκε η Ισπανίδα Λιδία Πέρεθ Τουρίνο, η οποία είναι αθλήτρια της Ολυμπιακής πάλης και επικράτησε 5-0 της Γαλλίδας, Μανόν Κουρί. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αθανασία Λυγερή που νίκησε 3-0 τη Γαλλίδα Ματίλντ Γκεντεόν.
Στον τελικό των +90 κιλών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σύριος Ομάρ Σάρεμ, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Απόστολου Τσιόβολου. Ο Έλληνας αθλητής πήρε τη δεύτερη θέση.
Στον μικρό τελικό ο Ταριέλ Λάσκι υπέκυψε στον Αχχιλέα Χρυσίδη, που πέτυχε τον τελευταίο πόντο στο τελικό 2-2 και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Υποστήριξη: SilkTech