Παρακμιακά φαινόμενα στην ΕΑΠ, υπό κατάρρευση το τμήμα βόλεϊ

Παρασκευή, Φεβρουάριος 11, 2022 - 7:11μμ
Πόσο άδοξο φινάλε για την ομάδα...

Τρίτωσε το κακό για την πάλαι ποτέ ακμάζουσα ΕΑΠ που εδώ και μια τριετία απασχολεί την κοινή γνώμη με ειδήσεις που σοκάρουν, ειδήσεις αντιαθλητικές. Τα σωματεία λειτουργούν για να αγωνίζονται και όχι για να αναστέλουν τη λειτουργία τμημάτων τους!

Προ τριετίας λοιπόν είχαμε το πρώτο σοκ όταν αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του τμήματος βόλεϊ των ανδρών, που δόξασε την ΕΑΠ. Που έφερε το πρωτάθλημα Ελλάδας στην Πάτρα, που έζησε ευρωπαϊκές επιτυχίες, που οδήγησε προ 25ετίας τον σύλλογο στην ακμή!

Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε δεύτερο κρούσμα. Η ανδρική ομάδα μπάσκετ αποφάσισε να μην κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ' Έθνικής, περιοριζόμενη στην Α1 ΕΣΚΑΗ.

Και μόλις αυτή τη βδομάδα τρίτωσε το κακό. Η ΕΑΠ ενημέρωσε την ΕΟΠΕ ότι αποχωρεί από τη συνέχεια του πρωταθλήματος του Δ' Ομίλου της Α' Ζώνης της Α2 Γυναικών και δεν θα συμμετάσχει στη β’ φάση (play-out).

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 4 του Γενικού κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και το άρθρο 1 παράγραφος γ΄ της Ειδικής Προκήρυξης αποκλείεται από τους υπόλοιπος αγώνες του Πρωταθλήματος και υποβιβάζεται στην Β΄ Εθνική / Εθνικό Περιφερειακό της ΕΣΠΕΠ, στην οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες του Δ' Ομίλου της Α' Ζώνης η αντίπαλη ομάδα της ΕΑΠ θα παίρνει τη νίκη άνευ αγώνος με 3-0 και 15-00 πόντους και η ΕΑΠ θα τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Επίσης θα τιμωρηθεί με το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο.

Φυσικά μιλάμε για νέο μεγάλο πλήγμα για την ΕΑΠ και το βόλεϊ της Πάτρας, που συνεχώς κάνει βήματα προς τα πίσω.

Όσον αφορά τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση της ΕΑΠ να αποχωρήσει από το φετινό πρωτάθλημα, είναι όπως υποστηρίζει στην επιστολή της στην ΕΟΠΕ, η εξεταστική Περίοδος στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Τονίζεται στην επιστολή της ότι αρκετές αθλήτριες της είναι φοιτήτριες και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της ομάδας, αφού έχουν φορτωμένο πρόγραμμα εξ αιτίας της εξεταστικής. Παράλληλα στην επιστολή της ΕΑΠ γίνεται λόγος για τραυματισμό αθλήτριας που ήταν η βασική πασαδόρος με συνέπεια να μην υπάρχουν λύσεις…

Παν. Σεμιτέκολος: «Να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός»
Σχετικά ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Γ.Ε. Παναγιώτης Σεμιτέκολος να κάνει το δικό του σχόλιο και ιδού τι δήλωσε:
«Είναι λυπηρό ένα σωματείο με τόση ιστορία όπως η Ε.Α.Π., που έχει τόσες περγαμηνές ειδικά στο χώρο του Βόλεϊ να εγκαταλείπει τον αγώνα και την προσπάθεια στη μέση του πρωταθλήματος, χωρίς φυσικά να είναι μόνο αυτή η αιτία. Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους και το μόνο σίγουρο είναι ότι το άθλημα πηγαίνει πίσω. Πρέπει ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός να στηρίζεται και να μην είναι αποκλειστική ευθύνη μόνο των παραγόντων.
Οι δομές πρέπει να αλλάξουν. Οι Ομοσπονδίες πρέπει να στηρίζονται οικονομικά, αυτές να στηρίζουν τις κατά τόπους ενώσεις και οι τελευταίες να στηρίζουν τις ομάδες», ήταν τα λόγια του.

Ανακοίνωση της ΕΑΠ
Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε την απόφαση μας για την μη συμμετοχή της ομάδας μας στην Β’ φάση της Α’ Ζώνης (Δ΄ ΄Ομιλος) της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.
Μία δύσκολη αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε μετά από μια παρατεταμένη περίοδο (δύο χρόνια πανδημίας) με πολλές αλλαγές και αβεβαιότητα για την αγωνιστική δράση χωρίς καμία δυνατότητα προγραμματισμού.
Η διοίκηση του Συλλόγου με γνώμονα την ομαλή λειτουργία του και την απρόσκοπτη εστίαση στα δομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει προγραμμάτισε την αγωνιστική χρονιά 2021-2022.
Η μη δήλωση συμμετοχής της ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το καλοκαίρι αποφασίστηκε με γνώμονα τα παραπάνω.
Η πρόταση του υπογράφοντα για την συμμετοχή της ομάδας βόλεϊ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας έγινε δεκτή από το Δ/Σ γνωρίζοντας τα κόστη της συγκεκριμένης κατηγορίας. Το κόστος των μετακινήσεων έως και το τέλος του πρωταθλήματος (04/04/2022) ήταν και είναι κατατεθειμένο στον τραπεζικό λογ. του Συλλόγου. (αυτή η διευκρίνηση γίνεται για ευνόητους λόγους).
Τους λόγους της δήλωσης της μη συμμετοχής στην Β΄ φάση του ομίλου της Α2 Εθνικής Γυναικών τους αναλύσαμε στην επιστολή μας στην Ομοσπονδία με έγγραφο μας. Οι πολλές απουσίες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο 10 ήμερο (τραυματισμοί, κ.τ.λ.) σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ που σχηματίστηκε το καλοκαίρι δεν μας άφησε κανένα περιθώριο συμμετοχής.
Επίσης η παρουσία μας στο Ελληνικό Βόλεϊ στην διάρκεια των χρόνων απαιτεί την ΙΣΗ αντιμετώπιση προς ΟΛΑ τα Σωματεία που συμμετέχουν στην Β΄ Φάση των play out και σεβόμενη την ενδεχόμενη κούραση των μετακινήσεων και των εξόδων τους η δήλωσή μας έπρεπε να γίνει πριν την έναρξη των play out.
Ο προγραμματισμός για την αγωνιστική χρονιά 2022-2023 ξεκινάει ώστε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής η ομάδα να είναι ανταγωνιστική!
Την ευθύνη των πεπραγμένων του Συλλόγου την έχει και την αναλαμβάνει ο Πρόεδρος.
O Πρόεδρος
Σαράντης Νέστορας».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech