Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΑΠ ο Ανδρέας Πατούχας!

Δευτέρα, Νοέμβριος 9, 2020 - 9:02πμ

Την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΕΑΠ το οποίο υπηρέτησε επί 40 και πλέον μήνες από τη θέση του Προέδρου, υπέβαλε ο Ανδρέας Πατούχας επικαλούμενος σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους και ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του: «κατόπιν ώριμης σκέψης αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. της ΕΑΠ λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησα να συνδυάσω την ενασχόλησή μου με τα διοικητικά της ΕΑΠ και τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, στερώντας ακόμη και από την οικογένειά μου πολύτιμο χρόνο.

Επειδή εκ φύσεως, ως άνθρωπος έχω μάθει να αφοσιώνομαι σε οτιδήποτε ασχολούμαι και θεωρώντας ότι πλέον δεν έχω τον διαθέσιμο χρόνο αποφάσισα να αποχωρήσω από τη διοίκηση της ΕΑΠ, μέσω της οποίας πιστεύω ότι προσέφερα στην καταξίωση του σωματείου μας με όλες μου τις δυνάμεις, με αγνές προθέσεις, ανιδιοτέλεια και πολλές φορές, προσωπικές θυσίες.

Εξ αρχής κατέστησα σαφές πως όλες οι προσπάθειες και οι δράσεις μας έπρεπε να επικεντρωθούν στην ολοκληρωτική αναβάθμιση του σωματείου και στην επανάκαμψή του, ώστε μέσω της εξωστρέφειας να αποκτούσε ένα ισχυρό και δυναμικό προφίλ διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον τοπικό αθλητισμό και στην τοπική κοινωνία.

Επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στην ανάπτυξη των ακαδημιών της ΕΑΠ, οι οποίες με πολύ κόπο μετατράπηκαν σε «φυτώριο» νέων αθλητών στα αθλήματα όχι μόνο του βόλεϊ και του μπάσκετ, αλλά και της πυγμαχίας, του πινγκ πονγκ και του σκάκι. Προχωρήσαμε σε σημαντικές παρεμβάσεις στο γήπεδο, εκσυγχρονίζοντας όλες τις υποδομές και διασφαλίσαμε άδεια λειτουργίας, ενώ την ίδια ώρα δώσαμε «μάχη» για να ρυθμιστούν οφειλές παλαιότερων ετών που κρατούσαν «στάσιμη» την ΕΑΠ.

Διοργανώσαμε σημαντικά τουρνουά με τη συμμετοχή ομάδων εθνικών κατηγοριών, οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το Summer Camp της ΕΑΠ, επιδιώξαμε και πετύχαμε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, κ.α.) και με άλλα αθλητικά σωματεία, καταφέραμε να λύσουμε το χρονίζον πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γηπέδου, ενισχύσαμε τις αγωνιστικές μας ομάδες με καταξιωμένους προπονητές και αθλητές, πραγματοποιήσαμε τουρνουά και εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο, ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την αναβάθμιση εσωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ έγινε αποδεκτή από την ΓΓΑ η αίτηση του σωματείου μας για την ένταξη στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Τέλος η ΕΑΠ είναι ένα από τα επτά επίσημα σωματεία volley πανελλαδικά που έχουν λάβει έγκριση.

Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλά και πιστεύω ότι από την θέση του προέδρου έκανα ότι ήταν δυνατόν ώστε η ΕΑΠ να κάνει μία καινούρια αρχή και να κατακτήσει την νέα εποχή.

Στις τάξεις του σωματείου υπάρχουν ικανοί και έντιμοι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να διαχειριστούν αυτό το δύσκολο έργο και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα. Άλλωστε ουδείς αναντικατάστατος…

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα αυτής της διοίκησης, στήριξαν τις επιλογές μου και στάθηκαν με σθένος δίπλα μου. Ιδιαίτερα, όλα τα μέλη του Δ.Σ, τον Θεόδωρο, τον Αλέξη, τον Σπύρο, τον Νέστορα, τον Γιάννη, τον Αλέκο και τον Γιώργο.

Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και τους αθλητές για την συνεργασία τους, τους φίλους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που παρά την κρισιμότητα της εποχής αναγνώρισαν τις προσπάθειές μας και μας ενίσχυσαν χορηγικά, αλλά και όλους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Παραμένω στο πλευρό της Διοίκησης και φυσικά της ΕΑΠ πάνω απ’ όλα ως φίλος που εξακολουθεί να αγαπά και να ενδιαφέρεται για το σωματείο!».

Υποστήριξη: SilkTech