Πάπας Φραγκίσκος: Κάλεσε τον Χρίστο Στόιτσκοφ σε ποδοσφαιρικό αγώνα για την Ειρήνη

Κυριακή, Αύγουστος 7, 2022 - 10:30μμ
Ο θρύλος του βουλγαρικού ποδοσφαίρου θα παίξει στο Soccer Match for Peace που θα γίνει στη Ρώμη στις 10 Οκτωβρίου

Τον θρύλο του βουλγαρικού ποδοσφαίρου Χρίστο Στόιτσκοφ κάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος να συμμετάσχει στον 3ο Αγώνα Ποδοσφαίρου για την Ειρήνη, σύμφωνα με ανάρτηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στο λογαριασμό του στο Facebook. Η αθλητική και διαθρησκευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 10 Οκτωβρίου.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Στόιτσκοφ γράφει ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο που ο Πάπας Φραγκίσκος τον προσκάλεσε να λάβει μέρος στον αγώνα ποδοσφαίρου για την ειρήνη. "Θα είναι υπέροχο να παίξω με πολλούς φίλους μου. Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, είμαι βέβαιος ότι τα λόγια του θα φτάσουν σε εκατομμύρια!" (ανθρώπους), αναφέρει στην ανάρτησή του.
Η διοργάνωση Soccer Match for Peace προωθείται από τον Πάπα Φραγκίσκο με κύριο στόχο να σταλεί μέσω του αθλητισμού ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες είναι οι πιο σημαντικοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και οι πιο γνωστοί θρύλοι του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά θρησκεύματα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης το 2014 και το 2016. Ανάμεσα στους 100 αστέρες που συμμετείχαν ήταν οι Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Φραντσέσκο Τότι, Ροναλντίνιο, Ντελ Πιέρο, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Πάολο Μαλντίνι, Αντρέα Πίρλο, Ντιέγκο Σιμεόνε, Χαβιέ Μασεράνο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Σαμουέλ Ετό, Νταβίντ Τρεζεγκέ, Ρόμπερτ Πιρές, Χαβιέ Ζανέτι, Κάρλος Βαλντεράμα και Αντρέι Σεφτσένκο.

Υποστήριξη: SilkTech