Παπαγιαννόπουλος: «Φίλαθλοι των ομάδων με αναπηρικά αμαξίδια είχαν πρόσβαση και είδαν τον τελικό»

Τετάρτη, Μάρτιος 20, 2019 - 9:01πμ

Αναμφισβήτητα πάντα ένας τελικός κυπέλλου Ελλάδος σε όλα τα σπορ κρίνεται μετά το πέρας του αγώνα και συνήθως σπάνια βλέπουμε τελικούς που να μην έχουν γίνει έστω και κάποια επεισόδια πάσης φύσεως.

Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος χάντμπολ που έγινε στο Κουκούλι μεταξύ δύο ιστορικών συλλόγων της χώρας της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού τελείωσε ομαλά και κατά γενική ομολογία πήρε άριστα από τους ειδικούς σε όλα του.

Ο τεχνικός της Ακαδημίας των Σπορ Γιάννης Παπαγιαννόπουλος και παράλληλα προπονητής ανάπτυξης της ΕΑΠ/ΟΧΕ,   είχε υπεύθυνη του τον συντονισμό των δράσεων του αγωνιστικού χώρου, των αποδυτηρίων και την ταξιθέτηση των θεατών.

Η εμπειρία του πάνω σε αυτά τα θέματα ξεκίνησαν από το Μουντομπάσκετ του 1998 στην Αθήνα ως αλυτάρχης του κλειστού γυμναστηρίου στο ΟΑΚΑ, συνεχίστηκε με τους τελικούς κυπέλλου Ελλάδος της ΕΟΚ, κατόπιν ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής των παγκόσμιων παιδικών αγώνων που έγιναν στην Πάτρα το 2003,  συνεχίστηκε με την Πανεπιστημιάδα Ταε Κβο  Ντο  της  Πάτρας  το 2004, πανελληνίων σχολικών αγώνων στίβου, κ.λ.π.

Πίσω από αυτόν μάλιστα υπήρχε ένα επιτελείο έμπειρων εθελοντών που κατάφεραν όλοι μαζί να τελειώσουν το έργο τους,  αφήνοντας μάλιστα ωραίες εντυπώσεις από το θέαμα που παρουσιάστηκε στους τηλεθεατές και θεατές του τελικού.

Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δηλώνει σχετικά:

«Κάτω από την πίεση της επιτυχίας του τελικού αισθανόμενος την ευθύνη της συν διοργάνωσης με την ΟΧΕ ανέλαβα το παραπάνω κομμάτι όπου προσπάθησα με τους συνεργάτες μου να το φέρουμε εις πέρας.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και δημόσια και μάλιστα να τους ονοματίσω,  γιατί  τελικά ως εθελοντές είναι η μόνη τους αμοιβή. Αυτοί είναι: Βάσω Βουκελάτου, Ελένη Δάρρα, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Βασίλης Βασιλόπουλος, Γιάννης Μαντζουράνης, Αλέκος Μεντζελόπουλος, Γεώργιος Μωραΐτης,  Βαγγέλης Ξυγκάκης, Τάκης Στεμιτσιώτης, Αουρέλ Χούσι και φυσικά ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται δίπλα μου στην Ακαδημία των Σπορ, ο αντιπρόεδρος Κώστας Διαμαντόπουλος.  

Οι παίδες χαντμπολίστες της  ομάδος  μας Βασίλης Ασημακόπουλος, Δημήτριος Κάκκας, Σπύρος Καλαντζής, Άγγελος Κωνσταντάκης, Χαράλαμπος Παντός και Χαράλαμπος Παπαγιαννόπουλος. Στο πρόσωπο του διευθυντή του ΠΕΑΚ Πάτρας κ. Βασίλη Μακρόπουλο θα ήθελα να ευχαριστήσω το έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες και έχει άρδην αλλάξει η εικόνα των εγκαταστάσεων και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο τελικό.

Τον δάσκαλο χορού του χορευτικού τμήματος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων Χρήστο Γιαννόπουλο και τους χορευτές του και τέλος τον σύλλογο ενόργανης γυμναστικής Γ.Σ. Άτλας Πατρών τον προπονητή Ηλία Τσοπάνογλου και τις αθλήτριες του που έδωσαν μια άλλη ξεχωριστή νότα στον τελικό.

Η μεγαλύτερή μου όμως ευχαρίστηση είναι ότι από τις εκατοντάδες των θεατών του τελικού υπήρξαν επιτέλους… και δύο γνωστοί θεατές και των δύο ομάδων με αναπηρικά αμαξίδια, όπου μόνοι τους προσήλθαν στο γυμναστήριο από διαφορετικές θύρες και κατέλαβαν τις θέσεις τους και απόλαυσαν το παιχνίδι ως φίλαθλοι των ομάδων τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και τις Πατρινές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν ως χορηγοί στην διοργάνωση που είναι η εταιρεία αναψυκτικών ΛΟΥΞ, το Καζίνο Ρίο, το Abraco café, το μαγειρείο Φασόλοι, Ξυπολιάς θερμό υδραυλικά έργα αδιατάρακτη κοπή μπετόν, το Radio Taxi 18300, το magnifico café, τα φροντιστήρια ΠΡΟΣΗΜΟ, το Καφεκούτι, τις τέντες Νικολάου Μακρυπόδη, τον Γρηγόρη Παλούμπη ταχογράφοι-ταξίμετρα, το εκπτωτικό σούπερ μάρκετ MADI, την Εργοηλεκτρική  και τα Juice Bar».

Υποστήριξη: SilkTech