ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 3-1: Ο Άκπομ έστειλε στους 8 του Κυπέλλου τον Δικέφαλο

Τετάρτη, Δεκέμβριος 22, 2021 - 10:05μμ
ΠΑΟΚ - ΑΕΛ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσούμπα Άκπομ που μπήκε αλλαγή στο 77ο λεπτό και πέτυχε δύο γκολ πριν... αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 3-1 της ΑΕΛ στην Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το ματς
Η ισοπαλία με γκολ (1-1) στο πρώτο ματς των δύο ομάδων έδινε ένα μικρό "μαξιλαράκι" στον ΠΑΟΚ έναντι της ΑΕΛ ωστόσο η ομάδα του Δικεφάλου ήταν εκείνη που μπήκε στη ρεβάνς ψάχνοντας το γκολ, προκειμένου να βάλει από νωρίς στην αναμέτρηση στέρεες βάσεις πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Στα πρώτα 12 λεπτά, οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν απειλήσει ήδη δύο φορές με τα σουτ των Βιεϊρίνια και Αουγκούστο που έφυγαν λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σουλούκου, με τη συνέχεια να βρίσκει τον Δικέφαλο να εξακολουθεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο μέσω κατοχής μπάλας και καλής κυκλοφορίας.
Το τέμπο δεν ήταν ιδιαίτερο υψηλό στο ματς, που ήταν μονής κατεύθυνσης από το πρώτο λεπτό, με τον Δικέφαλο να έχει κλείσει τους Θεσσαλούς στα καρέ τους και το γκολ να έρχεται στο 23ο λεπτό. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Σβιντέρσκι, για να τη στείλει όμως να χτυπήσει στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Σουλούκου και να περνάει την τελική γραμμή για το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σβαμπ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του ΠΑΟΚ αλλά νικήθηκε σε τετ α τετ του από τον Σουλούκο, με την ΑΕΛ από την πλευρά της να αρχίζει να βγαίνει δειλά δειλά από την περιοχή της μόνο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου.
Είναι δε χαρακτηριστικό πως μόλις στο 41ο λεπτό είχε την πρώτη και μοναδική φάση της στο πρώτο μέρος, με ένα μακρινό σουτ του Γλυνού να βρίσκει στο σώμα του Ίνγκασον και να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, που δεν αιφνιδιάστηκε παρότι η μπάλα άλλαξε πορεία. Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 1-0 να είναι απολύτως δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της εικόνας των δύο ομάδων και της θέλησης της κάθε μίας να κυνηγήσει το γκολ.
ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι
ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89' Κούστα), Όγκμποε, Γλύνος (86' Μαυρίας)

Υποστήριξη: SilkTech