Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής-Αστέρας και Ξάνθη για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο

Δευτέρα, Απρίλιος 23, 2018 - 4:56μμ

Σπουδαίες αναμετρήσεις περιελάμβανε η 28η αγωνιστική της Σουπερλίγκ εκτός από την «στέψη» της ΑΕΚ. Η μάχη για το Ευρωπαϊκό και τη σωτηρία ξεκαθαρίζει, δύο στροφές πριν το φινάλε.

Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη θα μονομαχήσουν μέχρι τέλους για την πέμπτη θέση, ενώ η Κέρκυρα έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία την ώρα που Απόλλωνας και Λάρισα εξασφάλισαν την παρουσία τους και την επόμενη χρονιά στη Σουπερλίγκ.

Σημαντική νίκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης πέτυχε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με ανατροπή την σφριγηλή Ξάνθη με 2-1. Το παιχνίδι είχε ποιότητα, αλλά και αρκετές καλές φάσεις. Ο γηπεδούχος βρέθηκε πίσω στο σκορ και αυτό του δημιούργησε άγχος, ενώ οι Θρακιώτες είχαν καθαρό πνεύμα και μπορούσαν να σπάσουν το σερί νικών του ΠΑΟΚ.

Στη Super League θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πέτυχε τη σπουδαιότερη φετινή του νίκη στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Με γκολ του Αλμπάνη στο 1ο λεπτό, η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη και, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Απογοητευτικοί οι «ερυθρόλευκοι», που έχασαν πλέον επαφή με τον δεύτερο ΠΑΟΚ και φαντάζει πολύ δύσκολο να κερδίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Με πρωταγωνιστή τον Ντιγκινί, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ (36΄, 68΄, 76΄) στην 100η συμμετοχή του στην Super League, ο Ατρόμητος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη επί του υποβιβασμένου Πλατανιά.

Οι γηπεδούχοι συνέτριψαν 4-1 τους Κρήτες και εξασφάλισαν και μαθηματικά την τέταρτη θέση. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 68΄ με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Ουές με κόκκινη (2 κίτρινες).

Το εισιτήριο για το Europa League θα συνεχίσει να διεκδικεί ως το τέλος της Super League ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επιβλήθηκαν εύκολα στην Κέρκυρα 3-1 της τοπικής ομάδας, με δύο γκολ του Μανιά (48΄, 68΄) κι ένα του Τσιλιανίδη (40΄), και έπιασαν την Ξάνθη στην προνομιούχο πέμπτη θέση της κατάταξης.

Αντίθετα, οι «Φαίακες», που μείωσαν στο 85΄ με τον Τουράμ, παραμένουν πέντε βαθμούς πίσω από τη Λαμία και πλέον αναζητούν ένα θαύμα για να μείνουν στην κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο των διοικητικών εξελίξεων επηρέασε θετικά τον Παναθηναϊκό, που έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη με 3-0 επί του Πανιωνίου.

Μπορεί οι «πράσινοι» να απειλούν με νέα αποχή από τις προπονήσεις εάν δεν πληρωθούν μέχρι την Τρίτη (24/04), μπορεί να μη γνωρίζουν τι τους... ξημερώνει, έστω κι αν ο Γιάννης Αλαφούζος αποδέχτηκε την πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από την Pan Asia, στο γήπεδο, όμως, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αποδεικνύει ότι αφήνει πίσω της τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Παναιτωλικός νίκησε με 1-0 τη Λαμία, σ' ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχάσουν οι φίλαθλοι του Αγρινίου, καθώς το θέαμα ήταν κακό, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Πάντως η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήρε τους τρεις βαθμούς με το πέναλτι του Βλαντ Μοράρ στο 74ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ασίγκμπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

«Ολα μηδέν» στους Ζωσιμάδες μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕΛ (0-0). Μηδέν γκολ και μηδέν θέαμα σ' ένα ματς που σίγουρα δεν ευχαρίστησε όσους φιλάθλους θέλησαν να περάσουν το βράδυ τους στις κερκίδες του γηπέδου.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ - Λεβαδειακός  2-0

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης  1-3

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός  1-0

Ατρόμητος - Πλατανιάς  4-1

ΠΑΟΚ - Ξάνθη  2-1

Παναιτωλικός - Λαμία  1-0

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός  0-3

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ  0-0

Η βαθμολογία

1) ΑΕΚ* 66 βαθμοί

-------------

2) ΠΑΟΚ* 58 βαθμοί

3) Ολυμπιακός 54 βαθμοί

4) Ατρόμητος 50 βαθμοί

5) Αστέρας Τρίπολης 39 βαθμοί

-------------

6) Ξάνθη 39 βαθμοί

7) Παναιτωλικός 35 βαθμοί

8) Παναθηναϊκός 35 βαθμοί

9) Λεβαδειακός 34 βαθμοί

10) Πανιώνιος 34 βαθμοί

11) ΠΑΣ Γιάννινα 31 βαθμοί

12) ΑΕΛ 30 βαθμοί

13) Απόλλων Σμύρνης 29 βαθμοί

14) Λαμία 26 βαθμοί

-------------

15) Κέρκυρα 21 βαθμοί

16) Πλατανιάς 10 βαθμοί

* Εκκρεμεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΠΟ για την τύχη του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Υποστήριξη: SilkTech