Πανικός με τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών στους αγώνες

Τετάρτη, Μάιος 23, 2018 - 1:22μμ

Ο ΣΕΓΑΣ εναρμονίζεται στα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει από την χρήση του διαδικτύου και συγκεκριμένα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο νέος Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα ο οποίος εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Απριλίου 2016 πρόκειται να εφαρμοστεί από όλους τους φορείς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 25η Μαΐου 2018.

Ο Κανονισμός περιγράφει τα δικαιώματα των πολιτών σχετικά με τα προσωπικά του δεδομένα και προβλέπει μεγαλύτερο έλεγχο, την σαφή συγκατάθεση των πολιτών για δημοσιοποίηση και την ευκολότερη πρόσβαση για διόρθωση και διαγραφή αυτών.

Ομορφα και εύηχα όλα τούτα, αλλά αποτελούν έναν πραγματικό εφιάλτη! Για παράδειγμα θα πρέπει να έχει συναινέσει το αθλητής (άνω των 16 ετών) ή ο κηδεμόνας του (για τους μικρότερους) ώστε να εκφωνηθεί το όνομά του και τα αποτελέσματά του στους αγώνες.

Τα αθλητικά στατιστικά στοιχεία των αθλητών, το ιατρικό τους ιστορικό (εάν πρόκειται για διεθνείς κυρίως) θα πρέπει να φυλάσσεται σε έναν και μόνο συγκεκριμένο κομπιούτερ στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος θα έχει δηλωθεί στην αρμόδια Αρχή και του οποίου η μετακίνηση απαγορεύεται διά ροπάλου. Στον συγκεκριμένο χώρο και υπολογιστή θα επιτρέπεται (με ειδικό κλειδί) η χρήση μόνο από τρία εξουσιοδοτημένα άτομα.

Είναι μερικά, μόνο, από τα νέα δεδομένα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (και) των αθλητών. Και κει που θα γίνει κόλαση, είναι στα Σχολεία!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech