Πανελλήνιο Τουρνουά 3×3 ΕΟΚ 2022 στην Πάτρα

Πέμπτη, Ιούλιος 7, 2022 - 7:00μμ
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 08, 09 και 10 Ιουλίου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με την στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 08, 09 και 10 Ιουλίου, στην πόλη της Πάτρας το (3×3 GR National Tour – Patra 2022).
Πρόκειται για τον 12ο σταθμό της σειράς Πανελλήνιο Τουρνουά 3×3 ΕΟΚ 2022 (3×3 GR National Tour), ο οποίος θα μεταφέρει όλη τη δράση και τον παλμό του 3×3 στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας. Η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ / ΠΛΑΖ ΕΟΤ , αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις ομάδες από την ευρύτερη περιοχή αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο 3×3, και να συμμετάσχουν σε ένα διαφορετικό και σύγχρονο αθλητικό γεγονός.
Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας της FIBA πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφών μπορείτε να επικοινωνείτε με το [email protected]
Πάτρα https://play.fiba3x3.com/events/4e0b4658-df79-47e2-9422-bf3a2851a2e3
Το 3x3GR National Tour πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και διοργανωτές. Κάθε επιμέρους τουρνουά της σειράς περιλαμβάνει μια σειρά από αγωνιστικές κατηγορίες, μόνο όμως οι παρακάτω συμμετέχουν στη διαδικασία πανελλήνιας κατάταξης και πρόκρισης σε Τελική Φάση:
MEN +18
WOMEN +18
MEN U18
WOMEN U18
Η νικήτρια ομάδα σε κάθε μια από τις παραπάνω τέσσερις (4) κατηγορίες σε κάθε σταθμό του 3x3GR National Tour 2022 προκρίνεται στην Τελική Φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022, όπου θα αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα του 3x3GR National Tour για κάθε μια από τις κατηγορίες αυτές.
Επιπλέον, η νικήτρια ομάδα της Τελικής Φάσης στην κατηγορία MEN +18, θα κερδίσει ως έπαθλο την πρόκριση της στο WORLD TOUR PARIS 2022.
Οι διοργανώσεις «FIBA World Tour» είναι οι σημαντικότερες που διοργανώνει η FIBA για το 3×3 σε παγκόσμιο επίπεδο και σε αυτές δίνεται η ευκαιρία στις ομάδες που συμμετέχουν να διεκδικήσουν σπουδαία χρηματικά έπαθλα.

Για το 3x3 National Τournament που άρχισε την Παρασκευή 8 Ιουλίου από την Πάτρα και εξελίχθηκε σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Παναγιώτης Πετρόπουλος και το μέλος του ΔΣ της Ε.Ο.Κ. Κώστας Μαρλαφέκας.
«Είμαστε παρόντες και στηρίζουμε αθλητικά γεγονότα έπειτα από μια δύσκολη περίοδο. Καλωσορίζουμε στην Πάτρα τη διεξαγωγή του τουρνουά στο οποίο μικροί και μεγάλοι να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, καταδεικνύοντας μέσα από τη συμμετοχή τους την σπουδαιότητα του αθλητισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης για το 3x3 National Τournament πουδιοργανώνει η GNC σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη του Δήμου Πατρέων. Οι αγώνες θα διεξάγονται έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, στην Πλαζ.
Συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε «οι αθλητές να παραμείνουν αγωνιστές» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε μία νέα μπασκετική καινοτομία το ένας εναντίον ενός , «1on1», ένα νέο είδος παιχνιδιού που ξεκινάει από την Πάτρα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κι έχει στόχο τα επόμενα χρόνια να καταστεί μπασκετικό γεγονός σε όλη χώρα.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Πατρέων στήριξε την διοργάνωση παρέχοντας κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια, ενώ επεσήμανε: «Αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία, όπως άλλωστε είμαστε αρωγοί σε κάθε αθλητικό γεγονός, δεδομένου ότι η Πάτρα διαθέτει εμπειρία στις διοργανώσεις και τεχνοκράτες του αθλητισμού». Εστίασε επίσης στη στενή συνεργασία του Δήμου Πατρέων τόσο με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και με την Ε.Ο.Κ.
«Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις ομάδες από την ευρύτερη περιοχή αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο 3×3, και να συμμετάσχουν σε ένα διαφορετικό και σύγχρονο αθλητικό γεγονός» ανέφερε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας και πρόσθεσε ότι η νικήτρια ομάδα σε κάθε μια από τις κατηγορίες, σε κάθε σταθμό του 3x3GR ,προκρίνεται στην Τελική Φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022, όπου θα αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα του 3x3GR National Tour για κάθε κατηγορία. Επιπλέον, η νικήτρια ομάδα της Τελικής Φάσης στην κατηγορία MEN +18, θα κερδίσει ως έπαθλο την πρόκριση της στο WORLD TOUR PARIS 2022.
Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 11/7, η διοργάνωση μετακομίζει στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας και από την Παρασκευή 15/7 στο Αίγιο, στην παλαιά προβλήτα Φάρος. Δηλώσεις συμμετοχής για το Αγρίνιο μέχρι την Κυριακή το βράδυ 10/7, δηλώσεις συμμετοχής για το Αίγιο μέχρι την Πέμπτη το βράδυ 14/7
Περισσότερες πληροφορίες για το 3x3 National Τournament, στην Πάτρα, στον σύνδεσμο: https://play.fiba3x3.com/events/4e0b4658-df79-47e2-9422-bf3a2851a2e3

Υποστήριξη: SilkTech