Πανελλήνιο Στίβου: Μετάλλια Κώστας Ντεντόπουλος και Αγγελική Μακρή στο βάδην

Κυριακή, Αύγουστος 9, 2020 - 1:05μμ

Με το αγώνισμα των 20χλμ. βάδην ξεκίνησε η δεύτερη και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ στην πόλη της Πάτρας. Δύο μετάλλια για τους Πατρινούς επεφύλασσε το πρωινό πρόγραμμα της Κυριακής, με τον Κώστα Ντεντόπουλο να κατακτά το ασημένιο και την Αγγελική Μακρή το χάλκινο.

Ο αγώνας έγινε σε κυκλική πιστοποιημένη διαδρομή έξω από το στάδιο με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών και αμφότεροι αθλητές της Ολυμπιάδας κατάφεραν να διακριθούν.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) έφτασε στην 11η νίκη του στη διοργάνωση, αφού πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού σε 1ώρα 28.36. Ο έμπειρος πρωταθλητής έκανε μία κούρσα προπονητικού χαρακτήρα, την τελευταία του σε αυτό τον κύκλο αγώνων. "Έτσι όπως έχει γίνει φέτος η σεζόν δεν υπήρχε κίνητρο. Στόχος ήταν να μείνω σε εγρήγορσή στη σεζόν. Τώρα θα ξεκουραστώ για λίγες ημέρες κι έπειτα θα μπω και πάλι σε διαδικασία προπόνησης προκειμένου να είμαι έτοιμος να μπω και πάλι στους αγώνες του χειμώνα, όπου θα ισχύει και το ράνκινγκ. Από εδώ και πέρα στρέφω την προσοχή μου, αποκλειστικά και μόνο στα 50χλμ. βάδην", είπε ο έμπειρος αθλητή.

Τη δεύτερη θέση στους Άνδρες κατέκτησε ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 1.34.13 και τρίτος ο Ανθιμος Κελεπούρης (ΟΚΑ Βέροιας) με 1.36.08.

Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στον τελευταίο της αγώνα στη σεζόν δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερμάτισε σε 1.34.00 και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κύκλο των εμφανίσεων της. "Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το πως εξελίχθηκε όλη η χρονιά. Ο σημερινός ήταν ένας αγώνας προπόνησης, ωστόσο ήταν ωραίο που φέτος το αγώνισμα μας ήταν μαζί με το πρωτάθλημα Α/Γ. Τώρα θα κάνω διακοπές κι έπειτα θα ξεκινήσω και πάλι την προετοιμασία μου για τη νέα χρονιά. Δεν έχω την πίεση του ράνκινγκ, αφού έχω ήδη το όριο για το Τόκιο, οπότε δεν ξέρω αν θα κάνω αγώνα μέσα στο 2020", είπε η Ντρισμπιώτη.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Δήμητρα Μποχώρη (ΟΚΑ Βέροιας), που ήταν δεύτερη με 1.37.38, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η τριάδα στις γυναίκες συμπληρώθηκε από την Αγγελική Μακρή (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 1.43.53.

Η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της, αφού αισθάνθηκε ενόχληση στο πόδι και επέλεξε να εγκαταλείψει στο 8ο χιλιόμετρο.

Στη διάρκεια των προκριματικών των 200 μ. ο Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΑΟ Γιάννης Παλάσκας) ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε, αφού τερμάτισε σε 21.21 (0,9) και βελτίωσε το 21.34, που ήταν το ρεκόρ του από την περασμένη εβδομάδα στο πρωτάθλημα Κ20. Ο δυνατός άνεμος ήταν πρωταγωνιστής στα πρωινά αγωνίσματα.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) πέτυχε 23.69 (2,7), ενώ στα 400 μ. εμπ. χαλαρή κούρσα για την Δήμητρα Γναφάκη (Κύδων Χανίων) που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 59.46 κι έδειξε σε θέση να κυνηγήσει το απόγευμα επιδόσεις κάτω από 58.50. Εύκολα πέρασε τη διαδικασία του προκριματικού και η Άννα Χατζηπουργάνη (Αρχέλαος), που τερμάτισε σε 60.93. Στα εμπόδια των Ανδρών, καλύτερος όλων και φαβορί για τη νίκη ήταν ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) με 53.25.

Υποστήριξη: SilkTech