Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα

Κυριακή, Ιούλιος 15, 2018 - 1:52μμ

Η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) όπως και χθες έτσι και σήμερα, στη δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Πάτρας, έδειξε από το πρωί την αγωνιστική της ετοιμότητα.

Η πρωταθλήτρια μας έκανε ένα άλμα στο προκριματικό του μήκους στα 6,39 μ. και στον απογευματινό τελικό θα διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες. Η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν ιδιαίτερα καλά και με 6,16 μ. (0,7) άφησε υποσχέσεις για τον τελικό, όπως και η Εφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) που έκανε 6,01 μέτρα.

Στον προκριματικό του μήκους ο Μιχάλης Μερτζανίδης (ΑΟ Ηφαιστεία) πέτυχε 7,74 μ. και έδειξε σε καλή κατάσταση, ενώ ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΕ Γρεβανών), ο αθλητής με την κορυφαία επίδοση στη χώρα, σημείωσε 7,70 μ. και αναμένεται με ενδιαφέρον η παρουσία του στον απογευματινό τελικό.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός) τερμάτισε τα 200 μ. σε 24.17 περπατώντας στα τελευταία μέτρα, ενώ την καλύτερη επίδοση πέτυχε η Αρτεμις Αναστασίου (Σχολή Μωραίτη) με 24.08 (1,4), πολύ κοντά στο ατομικό της 24.03. Δεν αγωνίστηκε τελικά η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία είχε ενοχλήσεις στο πόδι.

Την καλύτερη επίδοση στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών πέτυχε ο Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) με 21.21 (-0,1).

Η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) αγωνίζεται το απόγευμα σε δύο αγωνίσματα με στόχο τη νίκη και καλές επιδόσεις. Η νεαρή αθλήτρια, η οποία διανύει καλή σεζόν, το πρωί πέτυχε 60,30 μ. στη σφαιροβολία και 15,95 μ. στη σφαιροβολία, εκεί όπου μετέχει και η έμπειρη Ευαγγελία Σοφάνη, που έστειλε τη στα 14,34 μ., ωστόσο φέτος είναι σε καλή κατάσταση κάτι που αναμένεται να δείξει και στον απογευματινό τελικό.

Η Εφη Θεοδώρου (ΓΣ Νεάπολη Χαλκ.) μπορεί να τερμάτισε πρώτη στην πρώτη προκριματική σειρά των χαμηλών εμποδίων, ωστόσο ακυρώθηκε για αντικανονικό πέρασμα του εμποδίου κι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη, δεδομένο του ότι ήταν η αθλήτρια με την καλύτερη επίδοση. Το σωματείο της αθλήτριας έκανε ένσταση, που δεν έγινε αποδεκτή. Η Αλεξία Κανάκη (ΟΦΗ) ήταν η γρηγορότερη στον προκριματικό των 400 μ. εμπ. με 60.33, η Ελπίδα Τόκα (ΣΔΥ Αργολίδας) ήταν νικήτρια στην δεύτερη σειρά με 60.93.

Ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) ήταν ο γρηγορότερος στα 400 μ. εμπ. Ανδρών με 52.59, δεν αγωνίστηκε ο κορυφαίος φέτος Ελληνας στην απόσταση, Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ), ο οποίος ταλαιπωρείται από πυρετό.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν η γρηγορότερη στον προκριματικό των 800 μ. με 20.8.52, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται στον απογευματινό τελικό η παρουσία της 400άρας Δέσποινας Μουρτάς (Ολυμπιάδα Πάτρας). Η αθλήτρια τερμάτισε σε 2.11.62 και το απόγευμα, παρά την απειρία της θα επιδιώξει να κάνει την έκπληξη.

Στους Άνδρες τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) με 1.52.76, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στον απογευματινό τελικό η συμμετοχή του Θάνου Καλάκου (ΓΣ Γλυφάδας), που επέστρεψε μετά το τραυματισμό του. Ο αθλητής πέτυχε στον προκριματικό 1.52.98.

Απευθείας τελικός θα γίνει στο επί κοντώ και το ύψος των Ανδρών.

Υποστήριξη: SilkTech