Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπάντμιντον παίδων-κορασίδων/νέων-νεανίδων στην Πάτρα

Τετάρτη, Μάρτιος 14, 2018 - 1:48πμ

Μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση έρχεται στην Πάτρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπάντμπιντον παίδων-κορασίδων/ νέων-νεανίδων θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι.

Η πόλη γίνεται το κέντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος με σχεδόν όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα αυτή τη σεζόν να διεξάγονται στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, με φόντο βέβαια τους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες του 2018.

Η ΝΕΠ και ο Απολλώνιος είναι σωματεία που καλλιεργούν την Αντιπτέριση στην Πάτρα. Η ΝΕΠ αγωνίζεται στην Α1 εθνική και έχει αθλητές που πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο Επίπεδο. Φέτος και ο Απολλώνιος ανέβηκε στην Α1 εθνική.

Έχουμε αθλητές και στις 2 κατηγορίες που πρωταγωνιστούν και ο στόχος σε αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι άλλος από το μετάλλιο. Το Μπάντμιντον στην Πάτρα καλλιεργείται πάνω από 10 χρόνια με πολλούς αθλητές με πανελλήνιες νίκες.

Φέτος 3 αθλητές μας συμμετείχαν με την εθνική ομάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο κτένας Γιώργος της ΝΕΠ, περσινός πρωταθλητής στο διπλό, συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό εφήβων στην Πράγα και οι Αθανασόπουλος Νίκος και Σωτηρόπουλος Άκης, πρωταθλητές νοτίου Ελλάδος κάτω των 13 χρονών, συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό στο Καζάν στην Ρωσία.

Εκτός από αυτούς θα έχουμε και αρκετούς άλλους που θα διεκδικήσουν μετάλλια και από την ΝΕΠ και από τον Απολλώνιο Πατρών.

Σημαντικό που μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση γίνεται στην Πάτρα καθώς οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην πόλη τους. Επίσης περισσότεροι από 200 αθλητές θα έρθουν θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν την πόλη από όλη την Ελλάδα.  

Άλλες 2 φορές έχουν γίνει πρωταθλήματα πανελλήνια στην Πάτρα και τις δυο φορές είχαμε πρωταθλητές από την πόλη μας. Το 2010 έγινε το πανελλήνιο Ανδρών Γυναικών με την Λιγωμένου Θεοδώρα να είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος από την ΝΕΠ αλλά και το 2014 με τον Κουβεριανό Λάμπρο της ΝΕΠ να είναι πρωταθλητής Νέων Ανδρών.

Επίσης είναι σημαντικό και για την προβολή του αθλήματος καθώς δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους Πατρινούς να παρακολουθήσουν σπουδαίους αγώνες και να γνωρίσουν το Μπάντμιντον.

Οι Πατρινοί αθλητές που θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάντμιντον που θα γίνει 17-18 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο κουκούλι Πάτρας και αφορά στην Κατηγορία παίδων κορασίδων και νέων ανδρών - γυναικών είναι (από τα σωματεία ΝΕΠ και Απολλώνιος Πατρών):

ΠΑΙΔΕΣ - ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  

Άκης Σωτηρόπουλος, Νίκος Αθανασόπουλος, Στυλιδιώτης Αριστοτέλης Ανδρέας Μπούλης, Βίκτωρας Πανάρετος, Θανάσης Βαγενάς, Θοδωρής Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνα Βαγενά, Σπανού Ιωάννα, Αναστασία Λιόλιου, Βικτωρία Γιαννακοπούλου, Τσιμπούκη Γεωργία

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γιώργος Κτενάς, Κωστής Αθανασόπουλος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, Κούτρας Αναστάσης, Μενεγάτος Άγγελος, Μαντούκας Θεόδωρος, Δεληβοριά Χριστίνα, Κασπίρη Ανδριάνα.

Υποστήριξη: SilkTech