Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Η Βούλα Παπαχρήστου το πρόσωπο του πρωινού προγράμματος

Σάββατο, Ιούλιος 14, 2018 - 5:01μμ

Η επανεμφάνιση της Βούλας Παπαχρήστου (ΑΕΚ) στον προκριματικό του τριπλούν ήταν η κορυφαία στιγμή του πρωινού προγράμματος της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ που γίνεται στην Πάτρα.

Η αθλήτρια μας επέστρεψε μετά τον τραυματισμό και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βερολίνου. Η Παπαχρήστου "προσγειώθηκε" στα 14,39 μ. (1,4) πέτυχε φετινό ρεκόρ και έκτη στην Ευρώπη. Παράλληλα η έμπειρη αθλήτρια πέτυχε και ένα άτυπο ρεκόρ, αφού είναι η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει ποτέ σε πρωινό αγώνα.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Αννα Βασιλείου (ΓΕΗ) στον προκριματικό των 400 μ., αφού ήταν νικήτρια στην τρίτη προκριματική σειρά με 53.41, επίδοση που ήταν η καλύτερη στο σύνολο των σειρών. Η Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός) επέλεξε να κάνει χαλαρή κούρσα και τερμάτισε σε 54.77, ενώ σε καλή κατάσταση έδειξαν οι Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) και η Βαρβάρα Γρίλλου (Αθλος Κερατσινίου), με τη δεύτερη μάλιστα να τερματίζει σε 54.89 και να πετυχαίνει ρεκόρ. Νικήτρια στη σειρά της ήταν η Δέσποινα Μουρτά, που σημείωσε 55.63 και κράτησε δυνάμεις για τον τελικό.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό των 100 μ. με 10.82, ωστόσο την απασχολεί μια ενόχληση στη φτέρνα, που την κράτησε πίσω στις τελευταίες προπονήσεις. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου), που μπορεί να έφυγε αργά στην εκκίνηση, ωστόσο αναπτύχθηκε πολύ ωραία μετά τα 40 μ. και κατάφερε να τερματίσει σε 11.85 (0,5). Η Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Ηρακλής) πέτυχε 11.90 και η Κατερίνα Σαρρή (Ελευθέριος Βενιζέλος) 11.95.

Στα 400 μ. ανδρών, ο Μιχάλης Παππάς (ΕΚΑ Δωδώνη) σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 49.22, Κυριακίδης (ΟΣΦΠ) και Κουτσούκης (Φίλιππος) με 49.27 και 49.30 ακολούθησαν στην δεύτερη και τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι ο Νίκος Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων), ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, που τον κράτησε μακριά από αγώνες. Ο αθλητής σημείωσε 18,84 μ., ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε και ο Τάσος Λατιφλάρι (Κένταυρος Χαλκιδικής) που έστειλε τη σφαίρα στα 17,66 μέτρα.

Πολύ καλή κούρσα πραγματοποίησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (Ελευθέριος Βενιζέλος), ο οποίος τερμάτισε τα 100 μ. σε 10.30 (1,8) και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Χαλαρή κούρσα έκανε ο Λυκούργος Τσάκωνας (Ελευθέριος Βενιζέλος), που τερμάτισε σε 10.47 (0,7), ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε και ο Πάνος Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), που πέτυχε 10.55 (0,7).
Απευθείας τελικός θα γίνει στο επί κοντώ, το ύψος και τη δισκοβολία των Γυναικών, καθώς και στο επί κοντώ των Ανδρών.

Υποστήριξη: SilkTech