Παναχαϊκή Γ.Ε.: «Όλη η Ελλάδα στην Πάτρα»

Παρασκευή, Απρίλιος 1, 2022 - 12:00μμ
Η συμβολή στο ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT, 3X3 FESTIVAL, NEXTGEN EXPERIENCE

Πριν από λίγες ημέρες η Παναχαϊκή Γ.Ε. είχε την τιμή να συμβάλει με τον τρόπο της στη διοργάνωση μιας πολύ μεγάλης γιορτής για το Ελληνικό Μπάσκετ ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT, 3X3 FESTIVAL, NEXTGEN EXPERIENCE. Στην Πάτρα βρέθηκαν το τριήμερο 25-27 Μαρτίου περισσότερες από 40 ακαδημίες από όλη την χώρα και την Κύπρο, χωρίς περιορισμό σε αριθμό τμημάτων, χωρίς καθορισμό ηλικιακής κατηγορίας, χωρίς καθορισμό κατηγορίας φύλου, χωρίς να εξετάζεται η δυναμικότητα του κάθε τμήματος για να συμμετέχουν σε φιλικές αναμετρήσεις και προπονητικά «διπλά» και για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT PATRAS της Euroleague.

Εκτός από αθλητικό τουρισμό που αδιαμφισβήτητα σημαντικά οικονομικά οφέλη που αποκόμισε η πόλη από αυτή τη διοργάνωση, η Παναχαϊκή Γ.Ε. η οποία πιστεύει στο τρίπτυχο «Αθλητισμός, Παιδεία, Πολιτισμός» του Προγράμματος Πυθαγόρας εστιάζει σε κάτι μεγαλύτερο από το προφανές. Η εν λόγω διοργάνωση δίχως υπερβολή έδωσε ξανά ζωή στον Αθλητισμό και προκάλεσε ένα αίσθημα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον του Μπάσκετ. Σε μία μεταπανδημιακή περίοδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μία τριήμερη γιορτή του Μπάσκετ τράβηξε τα παιδιά έξω από το σπίτι, προώθησε τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, έφερε κοντά τις οικογένειες και αποτέλεσε μία μορφή γνήσιας και ουσιαστικής ψυχαγωγίας.

Οι σύλλογοι όλης της χώρας ήρθαν κοντά, μικροί και μεγάλοι κοινωνικοποιήθηκαν, έδωσαν κίνητρα στην εξέλιξη ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν τα παιδιά και όχι το αποτέλεσμα . Η Πάτρα κάπως έτσι καθιερώνεται όχι μόνο ως Μπασκετούπολη αλλά και ως κοιτίδα αθλητικού πολιτισμού της χώρας. Τη συμμετοχή του συλλόγου σε αυτή την προσπάθεια την ανέθεσε στον υπεύθυνο των Ακαδημιών Μάριο Ζαφειρόπουλο και ο οποίος με τον καλύτερο τρόπο την εκτέλεσε έχοντας την υποστήριξη της Διοίκησης Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και εκτελεστές του εγχειρήματος.

Υποστήριξη: SilkTech