Παναχαϊκή: 41 χρόνια από το παιχνίδι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παρασκευή, Μάρτιος 8, 2019 - 8:15μμ

Πέρασαν 41 χρονάκια αλλά αυτό το παιχνίδι δεν ξεχνιέται. Κύπελλο 1977-1978, 8 Μαρτίου 1978, Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-0 στα πέναλτι 3-4 με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Αμπατζή. Διαβάστε την περιγραφή του αγώνα...

08/03/1978

ΚΥΠ

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-0 κ.α., 3-4 πεν

Εισ. 12438 (Πελοπόννησος: Εισ. 12353 - Εισπρ. 1614434 δρχ)

Με πέναλτι που κτυπήθηκε δυο φορές η διαιτησία χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό

Πικραμένοι και αηδιασμένοι εγκατέλειψαν το Στάδιο 15.000 φίλαθλοι με αυτό το εγκληματικό ανοσιούργημα που διεπράχθη σε βάρος της Παναχαικής.

Τα παιδιά της Παναχαϊκής ανέτρεψαν κάθε πρόβλεψη και έδειξαν αγωνιστικότητα, δίψα για νίκη. Χάρισαν ένα θέαμα σπάνιο για 2 1/2 ώρες. Με τίποτα δεν φαινόταν ότι θα χαθεί η πρόκριση.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (120 λεπτά) οι Ολυμπιακοί δεν έφτασαν κοντά στο γκολ εκτός από ένα σουτ του Καραβίτη που απέκρουσε ο Βρεκούσης.

Αντίθετα οι πατρινοί στάθηκαν 4 φορές άτυχοι για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 5’ ο Αποστολίδης, στο 15’ πάλι ο Αποστολίδης μετά από σέντρα του Ψαρρά, στο 47’ ο Σπεντζόπουλος και στο 90’ πάλι ο ίδιος που ενστικτωδώς απέκρουσε σε κόρνερ ο Πουπάκης.

Ο διαιτητής Αμπατζής παρείδε, στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα δύο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού από ανατροπές των Σπεντζόπουλου - Αποστολίδη, ενώ ακόμα δεν απέβαλε τον Μαργιόλη (δύο φορές του έδειξε κίτρινη κάρτα) σε εσκεμμένα εγκληματικά χτυπήματα στον Σταματόπουλο.

Στην πρώτη σειρά των πέναλτι οι ομάδες ήρθαν 2-2 γιατί ο Πουπάκης απέκρουσε Δαβουρλή, Σταματόπουλο και Γεωργόπουλο (Στραβοπόδης και Κρεμμύδας έβαλαν γκολ) και ο Βρεκούσης απέκρουσε του Σορώτου, ο Καραβίτης είχε δοκάρι, ο Σόρενσεν άουτ και οι Περσίας, Κυράστας τα έβαλαν.

Στη δεύτερη φάση των πέναλτι έγινε το έγκλημα

Προηγήθηκε ο Σπεντζόπουλος που έκανε το 3-2

Ακολούθησε ο Σιώκος το σουτ του οποίου ήταν σιγανό και ο Βρεκούσης απέκρουσε. Η νίκη πρόκριση ήταν γεγονός και όλος ο κόσμος πανηγύριζε. Ακούστηκε όμως σφύριγμα που έδειχνε επανάληψη γιατί «του κακοφάνηκε που αστόχησε ο Σιώκος».

Και το πέναλτι επαναλήφθηκε ενώ το Στάδιο σειόταν από κραυγές διαμαρτυρίας. Έγινε το 3-3 και ο Καραμανλής επηρεασμένος έστειλε το επόμενο πέναλτι στο δοκάρι. Στο τελευταίο πέναλτι σκόραρε ο τερματοφύλακας των αντιπάλων.

Κανένας παίκτης της Παναχαϊκής δεν υστέρησε και σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση. Οι αντίπαλοι σε ελάχιστα πεντάλεπτα έδειξαν ότι είναι ομάδα.

Παναχαϊκή: Βρεκούσης, Καραμανλής, Καλφίν, Κρεμμύδας, Σασσάνης, Ψαρράς, Στραβοπόδης, Δαβουρλής, Σταματόπουλος, Σπεντζόπουλος, Αποστολίδης (115’ Γεωργόπουλος)

Πηγή: Σύνδεσμος φιλάθλων Παναχαϊκής ΑΧΑΙΟΙ-3

Υποστήριξη: SilkTech