Πάλη: Συμμετοχή πατρινών αθλητών σε διεθνές προπονητικό camp

Σάββατο, Ιούλιος 7, 2018 - 3:22μμ

Στο διεθνές προπονητικό camp Meteora Wrestling Academy, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας από 2/7 - 6/7/2018 συμμετείχαν τέσσερις (4) αθλητές των συλλόγων μας. Στο camp, που συμμετείχαν επίσης αρκετοί αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ηλικίας έως 17 ετών στα στυλ της ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης, έλαβαν μέρος οι: Ορέστης Παπαθανασόπουλος, του Α.Σ. Πολυνίκη Πάτρας και Γιώργος Κάραλης, Ηλίας Γιάγκος και Χριστόφορος Γιάγκος, του Γ.Σ Ολύμπια Club.

Σκοπός της συμμετοχής των ήταν η αγωνιστική τους εκπαίδευση και προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο με διπλές ή/και τριπλές καθημερινές προπονήσεις που ενδεικτικά περιλάμβαναν: βελτίωση ατομικής τεχνικής, τακτικής, ενδυνάμωση, ασκήσεις φυσικής κατάστασης, προπονητικούς αγώνες, συζητήσεις τεχνικής, τακτικής, φυσικής κατάστασης, διατροφής, αποθεραπείας και αποκατάστασης και πολλά ακόμη σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον με πολλές εναλλακτικές επιλογές.

Στο camp δίδαξαν οι διεθνείς Ιρανοί προπονητές πάλης Ghassem Ghassabian και Davoud Pour, ο Εθνικός Προπονητής της Ελευθέρας Πάλης, Χρήστος Σιδηρόπουλος, καθώς και αρκετοί καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές όπως οι Νίκος Τσιακάρας, που ήταν και ο διοργανωτής του camp, Χαράλαμπος Κουκλίδης, Στέφανος Παπαστεργίου, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το camp, οι αθλητές μας συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά πάλης που διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο από 30/6-1/7/2018, με την συμμετοχή αθλητών ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης, ηλικίας έως 17 ετών από συνολικά οκτώ (8) χώρες και μάλιστα η πατρινή ομάδα κατέκτησε και την δεύτερη θέση στην συνολική βαθμολογία του τουρνουά στο στυλ της ελευθέρας πάλης.

Στην φωτο οι πατρινοί αθλητές μετά από προπόνηση φυσικής κατάστασης στους βράχους των Μετεώρων. Από αριστερά οι Ghassem Ghassabian, Χαράλαμπος Κουκλίδης, Χριστόφορος Γιάγκος, Ορέστης Παπαθανασόπουλος, Ηλίας Γιάγκος, Νίκος Τσιακάρας, Γιώργος Καραλης, Στέφανος Παπαστεργίου, και Χρήστος Σιδηρόπουλος.

Υποστήριξη: SilkTech