Παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου… σε μπαλκόνι (video)

Παρασκευή, Μάρτιος 20, 2020 - 10:32μμ

Ένας ερασιτέχνης Γάλλος βρήκε τον τρόπο να συνεχίσει το τρέξιμο παρά την καραντίνα: ολοκλήρωσε έναν ολόκληρο μαραθώνιο στο μπαλκόνι του σπιτιού του, μήκους 7 μέτρων.

Ο Ελίσα Νοτσόμοβιτς είναι ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος και λάτρης του τρεξίματος. Με απώτερο σκοπό να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο Γάλλος τερμάτισε σε 6:48 το μαραθώνιο στο μπαλκόνι του, διασχίζοντάς το πάνω από 6000 φορές. Σίγουρα όμως δεν είναι πρωτάρης, αφού έχει άλλους 35 ολοκληρωμένους μαραθωνίους στην πλάτη του.

«Είχα τη δυνατότητα να τρέξω έξω γύρω από το σπίτι αλλα αν όλοι σκεφτούν με τον ίδιο τρόπο θα υπήρχαν πολλά άτομα έξω... Δεν μπορώ πλέον με τη δουλειά μου να προσφέρω στο σύνολο, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να μην με πάρει από κάτω είναι η άθληση. Η εντολή ήταν να παραμείνουμε στα σπίτια μας και αυτό ακριβώς έκανα. Ήθελα να δείξω ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες και σας παρακαλώ σκεφτείτε τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν την πανδημία», έγραψε στα σόσιαλ μίντια ο Νοτσόμοβιτς μετά τον τερματισμό του.

Ακολουθεί απόσπασμα από τον αγώνα και η εικόνα από το GPS του ρολογιού του:

* ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech