Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής: «Στο μέλλον συστήματα 3D θα βοηθούν τους κριτές»

Τετάρτη, Δεκέμβριος 29, 2021 - 8:33πμ

Επαναστατική εξέλιξη στην γυμναστική ονειρεύεται ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να τελειώσει η γκρίνια για τους κριτές.


Δεν υπάρχει μεγάλη διοργάνωση, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που να μην υπάρχει γκρίνια και αμφισβήτηση για την βαθμολογία που βάζουν οι κριτές στους αθλητές της γυμναστικής.
Αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον (άγνωστο πότε, αλλά μάλλον θα αλλάξει), με τον Μορινάρι Γουατανάμπε και αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε, μία επαναστατική αλλαγή.
Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIG), ανέφερε πως στο άμεσο μέλλον οι κριτές θα κάνουν χρήση υπολογιστών με ένα σύστημα 3D, το οποίο μάλιστα ήδη δοκιμάζεται σε ορισμένες διοργανώσεις.
«Αυτή τη στιγμή το σύστημα λειτουργεί με κριτές. Όμως μάλλον θα αντικατασταθεί ο ανθρώπινος παράγοντας. Αλλά αυτό θα γίνει στο μέλλον» ανέφερε ο 62χρονος Ιάπωνας παράγοντας.
«Γι' αυτήν την αποστολή, έχουμε ολοκληρώσει το σύστημα για την κάλυψη των πέντε προγραμμάτων της ρυθμικής γυμναστικής και κάποια στιγμή θα καταστεί δυνατό για όλες τις κατηγορίες να έχουν 3D σύστημα στις βαθμολογίες τους. Αυτό είναι το σύστημα που θα βοηθήσει τους κριτές. Δεν θα τους αντικαταστήσει όμως. Αυτή η ανάπτυξη του συστήματος θα συμβάλει στην αθλητική κοινότητα στο σύνολό της, γιατί δεν θα έχουμε αδιαφάνεια στο σκοράρισμα με το σύστημα. Επιπλέον, οι αθλήτριες θα μπορούν να καταγράφουν τα σκορ τους κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους» ανέφερε ο Γουατανάμπε.

Υποστήριξη: SilkTech