Παγκόσμια αποθέωση στον Τσιτσιπά - Τιμ: «Σου άξιζε Στέφανε, είσαι φανταστικός» - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Νοέμβριος 18, 2019 - 12:02πμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, κάνοντας την επιτυχημένη μετάβαση από τον πρωταθλητή 2018 Next Gen ATP στο τελικό του Nitto ATP Finals, 12 μήνες μετά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ 6-7(6), 6-2, 7-6(4) σε δύο ώρες και 35 λεπτά στον αγώνα στο O2 στο Λονδίνο. Σε ηλικία 21 ετών και τριών μηνών, ο Τσιτσιπάς είναι ο νεότερος πρωταθλητής της διοργάνωσης , από το πρώην Νο 1Λέιτον Χιούιτ το 2001 στο Σίδνεϊ.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο Τσιτσιπά

Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του σπουδαίου τίτλου στο ATP Finals του Λονδίνου, τα ξένα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αποθεώσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά για την τεράστια νίκη του επί του Ντόμινικ Τιμ με 2-1 σετ στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στην O2 Arena του Λονδίνου.

Το BBC έγραψε: «Το έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς» και προσθέτει: «Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals».

Η L' Equipe από την πλευρά της έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: «Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals».

Ο Guardian αναφέρει: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals»...

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

«Νιώθω απίστευτα που κρατώ αυτό το τρόπαιο»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον O2 Arena του Λονδίνου. Ο masters των masters πήρε στα χέρια του το τρόπαιο του ATP Finals και το σήκωσε στον ουρανό με το κοινό να τον αποθεώνει.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν είπε πάρα πολλά. Αρχικά απευθύνθηκε προς τον Ντόμινικ Τιμ: «Θέλω να σε συγχαρώ, είσαι έμπνευση για μένα και για πολλούς άλλους παίκτες», είπε κοιτάζοντάς τον στα μάτια και συνέχισε: «Ήταν μια φανταστική μάχη, μια πολύ όμορφη μάχη για το τένις. Πολλά συγχαρητήρια για την φανταστική σεζόν που είχες και για την σκληρή δουλειά που έκανες όλη την χρονιά».

Τιμ: «Σου άξιζε Στέφανε, είσαι φανταστικός»

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

O Ντομινίκ Τίμ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του μεγάλου τελικού στο ATP Finals, ο Αυστριακός τενίστας τόνισε:

 «Σήμερα έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι. Σου άξιζε Στέφανε. Είσαι ένας φανταστικός παίκτης και εύχομαι να έχουμε και άλλους υπέροχους τελικούς μεταξύ μας στο μέλλον».

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

 

 

Υποστήριξη: SilkTech