Ουκρανία - Β. Μακεδονία 2-1, ιστορία με τα χαμένα πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιούνιος 17, 2021 - 6:33μμ
Δεν μπήκε!

Μετά από ένα παιχνίδι που το κάθε ημίχρονο είχε διαφορετικό πρωταγωνιστή, η Ουκρανία κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη (2-1) κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία και πλέον στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Αυστρία θα ψάξει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από την άλλη, η ομάδα του Πάντεφ, το πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει στην καθολική υπεροχή της ομάδας του Σεβτσένκο στο πρώτο ημίχρονο.

Μπορεί να «ξύπνησε» στο δεύτερο μέρος και να είχε τον τερματοφύλακά της Ντιμιτριέφσκι σε εξαιρετική μέρα, όμως παρέμεινε τελευταία στον όμιλο χωρίς βαθμούς.

Στο μυαλό των κόουτς: Ο Αντρέι Σεβτσένκο ξεκίνησε με 3-4-1-2 τον Μπούστσαν στο τέρμα και τους Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Τριάδα στο κέντρο οι Μαλινόβσκι, Στεπανένκο, Ζιντσένκο, στην κορυφή ο Γιαρέμτσουκ, ενώ στα εξτρέμ οι Γιαρμόλενκο και Σαπαρένκο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιγκόρ Ανγκελόφσκι επέλεξε το 3-4-1-2, τον Ντιμιτριέφσκι στην εστία και τους Μούσλιου, Στ. Ριστόβσκι και Ντ. Βελκόβσκι στα στόπερ. Τετράδα μπροστά τους στον χώρο του άξονα με τους Νικόλοφ, Αλιόσκι, Αντέμι, Σπιρόφσκι, σαν δεκάρι ο Μπάρντι και προωθημένοι οι Έλμας και Πάντεφ.

Έγραψαν ιστορία Ουκρανία και Βόρεια Μακεδονία στο μεταξύ τους παιχνίδι που βρήκε νικήτρια την τυπικά γηπεδούχο ομάδα. Συγκεκριμένα, οι Αλιόσκι και Μαλινόφσκι δεν κατάφεραν να σκοράρουν από την άσπρη βούλα, ο πρώτος για την Βόρεια Μακεδονία και ο δεύτερος για την Ουκρανία.

Αυτό, λοιπόν, ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία των Euro που χάνεται πέναλτι και από τις δύο πλευρές και οι δύο ομάδες έβαλαν τα ονόματά τους στο... βιβλίο της ιστορίας.

MVP: Ο τερματοφύλακας της Ουκρανίας Γκεόργκι Μπούστσαν είανι δικαιωματικά αυτός που ξεχώρισε στο παιχνίδι, αφού με τις επεμβάσεις του κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Πριν δεχθεί το γκολ έχει βγάλει και το πέναλτι του Αλιόσκι, ενώ και ο Ντιμιτριέφσκι ήταν εξαιρετικός αλλά από την στιγμή που η Βόρεια Μακεδονία ηττήθηκε, ο τίτλος ανήκει στον Μπούστσαν.

Ουκρανία: Μπουσκάν, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο (70' Τσιγκάνκοφ), Μαλινόφσκι (92' Σόμπολ), Γιάρεμτσουκ (70' Μπεσιέντιν), Σαπαρένκο (78' Σίντορτσουκ), Ζαπάρνι, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Καραβάεφ, Ματβιένκο.

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέφσκι, Αντέμι (86' Ριστέφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (77' Αβραμόφσκι), Ελμάς, Μουσλίου, Πάντεφ, Νικόλοφ (46' Τραϊκόφσκι), Ριστόφσκι, Σπιρόφσκι (46' Τσουρλίνοφ), Βελόφσκι.

Υποστήριξη: SilkTech