Όταν ο Τσισιπάς αγωνιζόταν στην Πάτρα*Μεγάλες προσδοκίες το 2019 που έρχεται(ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Ιανουάριος 26, 2019 - 7:22μμ

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του Ελληνικού τένις μέχρι στιγμής πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη. Ο 20χρονος άσος που σκαρφάλωσε πλέον στη θέση ρεκόρ όλων των εποχών, Νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε στα ημιτελικά του Γκραν Σλαμ, Όπεν της Αυστραλίας με κορωνίδα τον αποκλεισμό του Φέντερερ.

Με αφορμή αυτή την τεράστια επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά, το sportin.gr επικοινώνησε με τον  Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, τον πλέον κατάλληλο λόγω της ιδιότητάς του ως μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  (ΕΦΟΑ) με θητεία, από το 2004, ως Εφόρου Αγωνιστικού και ως Εφόρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κανονιστικών Θεμάτων αλλά και ως προέδρου του Σωματείου ΑΕΤ ΝΙΚΗ  ΠΑΤΡΩΝ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μάλιστα πέρασε και από τα μέρη μας στην αρχή της καριέρας του, αγωνιζόμενος στην κατηγορία των παίδων.

«Έχοντας παρακολουθήσει από την αρχή την πορεία του αθλητή, από τη θέση του Εφόρου Αγωνιστικού της Ομοσπονδίας, ήμουν σίγουρος για την επιτυχία, αφού σε κάθε χρονική περίοδο ικανοποιούσε όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και θα ερχόταν αυτή η στιγμή με μαθηματική πλέον ακρίβεια.

Αναμφίβολα είναι ότι καλύτερο, μαζί φυσικά με τη Μαρία Σάκαρη,  για το Ελληνικό τένις το οποίο παρουσιάζει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Για αυτή την ανάπτυξη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία  βράβευσε τη χώρα μας την προηγούμενη χρονιά δίνοντάς της την πρώτη θέση.

Στην Πάτρα μία από τις σπάνιες ήττες του

Ακόμη θυμάμαι το πέρασμα από την Πάτρα του Στέφανου Τσιτσιπά, πριν από 7 χρόνια, όταν αγωνίστηκε, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 14 ετών, στο γήπεδο 2  του Σωματείου μας (ΑΕΤ ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ), με αντίπαλο στα ημιτελικά τον αθλητή μας τότε Πέτρο Νταντίνη και να χάνει με 6-0, 7-5 (ίσως να ήταν και η τελευταία του ήττα στην Ελλάδα!).

Σας δίνω, για την ιστορία  και το ταμπλό των αγώνων, το οποίο βρήκα στο αρχείο μου, για να δείτε τους τότε συναθλητές του και όλα τα αποτελέσματα.

Ελληνική αποστολή στη Σόφια

Δεν είναι τυχαίο ότι την επόμενη βδομάδα που αγωνίζεται στη Σόφια, σε τουρνουά των 250.000$, εκατοντάδες Έλληνες, πολλοί από την πόλη μας, μαζί με τους τέσσερις πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε κατηγορίας αγοριών και κοριτσιών, για τους οποίους η Ομοσπονδία διέθεσε δωρεάν εισιτήρια, θα ταξιδέψουν για να τον δουν από κοντά.

Η Χώρα μας έχει ζητήσει από την Διεθνή Ομοσπονδία (ΙΤF) τη διεξαγωγή στην Αθήνα τουρνουά, αντίστοιχο με αυτό της Σόφιας, ώστε και οι Έλληνες φίλαθλοι να βλέπουμε από κοντά τους μεγάλους αθλητές και φυσικά το Στέφανο.

Στην Πάτρα, η απήχηση των επιτυχιών του Στέφανου και της Μαρίας, είναι μεγάλη αφού το άθλημα συζητείται πλέον παντού και οι επισκέψεις στα Σωματεία για εκμάθηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Πριν από τα χρόνια της κρίσης είχαμε φιλοξενήσει στην ΑΕΤ Νίκη Πατρών σημαντικά τουρνουά γυναικών, 3 των 10.000$, 1 των 25.000$ και το 2007 1 των 50.000$ !

Το 2019 μπαίνει με πολύ ευχάριστα νέα

Τον Ιούνιο θα διεξαχθεί στο Σωματείο μας Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για αγόρια και κορίτσια κάτω των 12 ετών.

Το καλοκαίρι θα γίνει η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ΝΙΚΗΣ, οι οποίες με 10 γήπεδα είναι η μεγαλύτερη Σωματειακή Εγκατάσταση στην Ελλάδα, με συγχρηματοδότηση από τη Διεθνή Ομοσπονδία (ITF) και τη δημιουργία του πρώτου Προπονητικού Κέντρου της Ομοσπονδίας (ΕΦΟΑ) για αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών Ομάδων όλων των κατηγοριών.

Τα τέσσερα αναγνωρισμένα Αθλητικά Σωματεία της πόλης, με τις υποδομές τους και το τεχνικό τους προσωπικό, μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες εκμάθησης σε κάθε ενδιαφερόμενο κάθε ηλικίας».

 Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech