Οριστικοποιήθηκε η διαδρομή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Σάββατο, Μάιος 7, 2022 - 1:23μμ
Η μεγάλη στιγμή του δρομικού κινήματος της Πάτρας

Ο Δήμος Πατρέων γνωστοποίησε τη διαδρομή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 που γίνεται στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου κι εφέτος θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.

Το γράφημα επιμελήθηκε ο κ. Στέλιος Σταματίου Τοπογράφος Μηχανικός - Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχείου και Γεωπληροφορικής (G.I.S.) του Δήμου Πατρέων με τη συνεργασία των τεχνικών διευθυντών του Ημιμαραθωνίου καθηγητών Φυσικής Αγωγής – προπονητών στίβου κ.κ. Γιώργου Τάννταρου και Γιάννη Δαγκόγλου, τους οποίους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος ευχαριστεί θερμά.

Μετά την εμπειρία του επιτυχημένου Ημιμαραθώνιου «Φάνης Τσιμιγκάτος» του 2018 η νέα διαδρομή επιλέχτηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της παλιάς διαδρομής που ήταν η ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, η δυνατότητα για καλές επιδόσεις και ρεκόρ, η μαζική συμμετοχή και η μη διασταύρωση με τη σιδηροδρομική γραμμή και να προσθέσει ένα ακόμη στα πλεονεκτήματα, την εύκολη πρόσβαση των θεατών οι οποίοι θα απολαύσουν δύο φορές το πέρασμα των αθλητών όποια θέση κι αν επιλέξουν, αφού οι αθλητές θα διανύσουν έναν επιμήκη κύκλο και παιρνούν δύο φορές από το ίδιο σημείο με αντίθετη κατεύθυνση.

Η αφετηρία θα είναι στο Νότιο Πάρκο στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου του ΝΟΠ, που μπορεί να υποστηρίξει τον αγώνα με τις κτιριακές του υποδομές, όπως επανειλημμένα έχει κάνει ο ιστορικός σύλλογος, οι δρομείς θα κατευθυνθούν παραλιακά και κάτω από τη γραμμή του τρένου, θα φτάσουν μέχρι την πλαζ, θα γυρίσουν προς το κέντρο της πόλης, στο Παλιό Κολυμβητήριο Αγυιάς θα ανέβουν ένα μικρό τμήμα της Κανελλοπούλου, θα γυρίσουν και θα κατευθυνθούν πάντα παραλιακά προς το Νότιο Πάρκο, το οποίο θα προσπεράσουν, θα φτάσουν μέχρι το Γλαύκο και θα επιστρέψουν στο Νότιο Πάρκο που θα γίνει ο τερματισμός επίσης κοντά στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν η Οργανωτική και η Εκτελεστική Επιτροπή καθώς και ο Πρεσβευτής του Αγώνα που θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη.

Υποστήριξη: SilkTech