ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Επιστρέφει στο πρωτάθλημα η Παναχαϊκή

Τετάρτη, Ιούνιος 3, 2020 - 9:00μμ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/6) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας.

Η Παναχαϊκή εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Μπάρλο και τον νομικό σύμβουλο Χάρη Γρηγορίου.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 επέμεινε στην άποψη της περί οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος. Στο πλευρό της ομάδας μας έχοντας την ίδια άποψη ήταν ακόμα πέντε ΠΑΕ. Παρόλα αυτά όμως αποφασίσθηκε σε πρώτη φάση η διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η ΠΑΕ σέβεται απόλυτα την απόφαση που πάρθηκε και θα κινηθεί σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Επίσης αποφασίσθηκε να συσταθεί μία ειδική επιτροπή η οποία θα έχει επαφές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, την ΕΠΟ και την ΕΡΤ και εκεί θα φανεί το κατά πόσο είναι εφικτό να συνεχισθεί το πρωτάθλημα με την τήρηση φυσικά του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Πρόταση αναδιάρθρωσης στην ΕΠΟ

Η SL2 και με τη βούλα ετοιμάζει επανεκκίνηση στις 29/6 για την ολοκλήρωση της σεζόν, ενώ παράλληλα θα καταθέσει και τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης στην ΕΠΟ.

Προκύπτει ότι απορρίφθηκαν και τα δύο σχέδια αναδιάρθρωσης της FL καθώς η Super League 2 θα εισηγηθεί στην ΕΕ της Ομοσπονδίας 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FLχωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.

Πως φτάσαμε στην επανέναρξη 

Στο ΔΣ εφαρμόστηκε η τροπολογία Αυγενάκη με το περιβόητο 3/4 των ψήφων για οριστική απόφαση εκ μέρους λίγκας ή ομοσπονδίας σχετικά με την επιστροφή στη δράση ή τον τερματισμό της σεζόν. Έπειτα από μια έντονη συνεδρίαση που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, προκύπτει ότι παρά το γεγονός πως τα «όχι» για την επανεκκίνηση ήταν περισσότερα δεν μπόρεσαν να φτάσουν το 80% για να εφαρμοστεί η όποια απόφαση.

Ειδικότερα υπέρ ψήφισαν ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Χανιά, Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, ενώ κατά ψήφισαν Απόλλων Πόντου, Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Πλατανιάς. Απουσίαζε η Δόξα Δράμας και λευκό κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της FL (3), της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Παράλληλα, διέρρευσε ότι στις επαφές που θα γίνουν με κυβερνητικά στελέχη εκτός από τον Λευτέρη Αυγενάκη θα επιδιωχθεί ραντεβού και με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη για τα ζητήματα της αναδιάρθρωσης και του τηλεοπτικού μετώπου.

Η σχετική ενημέρωση:

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.

1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας

2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.

3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.

6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football».

Υποστήριξη: SilkTech