Οριακό παιχνίδι (14:45) της Παναχαϊκής με τη Δόξα Δράμας

Κυριακή, Απρίλιος 4, 2021 - 10:32πμ

Ένα παιχνίδι κριτήριο για την πορεία της φετινής χρονιάς δίνει η Παναχαϊκή που θέλει να μείνει σε τροχιά πλέι οφ. Οι «κοκκινόμαυροι» φιλοξενούν (14:45, live στο sportin.gr) τη Δόξα Δράμας στην Αγυιά για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Λίγο πριν την τετράδα αγώνων «φωτιά» μέσα σε δύο εβδομάδες, απέναντι στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, η αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας αποκτά χαρακτήρα τελικού πρόκρισης στην εξάδα για την Παναχαϊκή.

Η ιστορία 42 χρόνων!

Δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναχαϊκή και Δόξα Δράμας, προσπαθούν να αναβιώσουν το παρελθόν τους μέσα από τις δυσκολίες των καιρών. Το κοινό τους πέταγμα στην Α’ Εθνική έχει καταγράψει 18 αγώνες από το 1979 ως το 1994. Στον 21ο αιώνα τα ραντεβού τους είναι μόνο στην Β’ κατηγορία και ξεκίνησαν το 2013.

Η σύγχρονη προϊστορία

Η Δόξα Δράμας δεν έχει χάσει στα τελευταία έξι παιχνίδια μεταξύ τους, αλλά από τα πέντε τελευταία τα τέσσερα είναι ισόπαλα.

Η Παναχαϊκή νίκησε για τελευταία φορά στις 3 Δεκεμβρίου 2017 με 1-0 (27’ σουτ Αποστολόπουλος). Πέρσι η Δόξα Δράμας κατάφερε να κερδίσει στην Πάτρα την Παναχαϊκή για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ήταν στις 10 Φεβρουαρίου 2020, όταν επικράτησε με 1-0 (59’ σουτ Κρητικός).

Η φόρμα και οι στόχοι

Η Παναχαϊκή ξέρει ότι με νίκη θα έλθει πιο κοντά στην εξάδα. Έχει βέβαια μόλις μια στα έξι τελευταία παιχνίδια, αλλά τα περιθώρια στενεύουν, αν θέλει να είναι στο πάνω μισό της βαθμολογίας.

Έχει πολύ δύσκολο γκολ, κάτι πουν δεν φάνηκε στην αρχή. Πέτυχε εννέα στα πέντε πρώτα, σκοράροντας σε όλα. Όμως από τα τελευταία 12 έμεινε «άσφαιρη» στα εννέα και πέτυχε μόλις τέσσερα γκολ στα άλλα τρία!

Η Δόξα Δράμας μπήκε αργά στο πρωτάθλημα και έχει δείξει πολλά σκαμπανεβάσματα και αλλαγές συμπεριφοράς. Ξεκίνησε με τρεις ήττες, στη συνέχεια έμεινε πέντε αήττητη. Ακολούθησαν πέντε ήττες και τώρα έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία. Απέχει πέντε βαθμούς από την έκτη θέση και μόνο να κάνει δεύτερο «διπλό» στην Πάτρα, θα έχει δικαίωμα στο όνειρο.

Σημαντικές επιστροφές, γεμίζει η φαρέτρα

Ο Χρήστος Καραπίτσος είδε το «οπλοστάσιό» του να γεμίζει την πιο κατάλληλη στιγμή με την Παναχαϊκή να έχει πληρώσει ήδη φέτος τις απουσίες, τους τραυματισμούς και την έλλειψη βάθους στο ρόστερ της.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι για την αποστολή εκτός των τραυματιών Αποστολόπουλου και Μουστακόπουλου.

Ο Χρήστος Καραπίτσος είδε τους Αραβίδη, Πλιάτσικα και Αργυρόπουλο να επιστρέφουν στη διάθεσή του, ενώ και ο Κουσκουνάς φαίνεται να σφίγγει τα δόντια για να συμμετέχει στο κομβικό για τα πλέι οφ, παιχνίδι με τη Δράμα.

Κατά την προσφιλή τους συνήθεια στις εντός έδρας αναμετρήσεις, οι «κοκκινόιμαυροι» θα βγάλουν την αποστολή του αγώνα, λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα του παιχνιδιού της Αγυιάς.

Με… μισή ομάδα η Δόξα στην Πάτρα

Η αντίπαλος της Παναχαϊκής έρχεται στην Αγυιά με τρανταχτές απουσίες, αφού θα απουσιάσουν οι Αγγελόπουλος, Χάμοντ, Πινδώνης, Βάντερσον, Αγιώτης, Ηλιαδης και Σπυρόπουλος.

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης πήρε μαζί τους 21 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι εξής:

Στεφανάκος, Θεοδοσιάδης, Κόντος, Μαρινάκης, Φυτόπουλος, Μαυριάς, Παπαργυρίου, Κουκόλης, Πετρίδης, Μπελεβώνης, Σαμπανίδης, Παρασκευάς, Τάσιος, Παπαιωάννου, Ρούτσης, Κουτσιανικούλης, Μενσά, Άντερσον, Μπαράνκο, Κυριακίδης, Νιολάκης.

Ο Κατσικογιάννης στην Αγυιά

Η ΚΕΔ όρισε τους διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Super League 2. Στην αναμέτρηση της Αγυιάς ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τη Δόξα Δράμας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Θανασιάς (Ηπείρου)

4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλληνίας/Ιθάκης)

Υποστήριξη: SilkTech