Ώρα τελικού (18:00) Super Cup στα εγκαίνια του «Α. Κάνιστρας»

Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019 - 10:50πμ

Η ώρα του Super Cup της ΕΠΣ Αχαΐας, έστω και καθυστερημένα φέτος, έφτασε. Στα εγκαίνια του ανακαινισμένου «Α. Κάνιστρας», ο Ατρόμητος Πατρών της Α’ κατηγορίας, φιλοξενεί τυπικά (18:00) την Θύελλα Πατρών της Γ’ Εθνικής.

Το Ενωσιακό γήπεδο που έχει φιλοξενήσει 6 τελικούς, με τελευταίο το 2012, έρχεται να δώσει μία πρώτη λύση στο μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα των τοπικών πρωταθλημάτων.

Ο Κυπελλούχος Ατρόμητος που διατηρεί ένα σερί έξι συνεχόμενων νικών κοντράρεται με την περσινή πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας, Θύελλα που προέρχεται από τη βαριά ήττα (7-0) στην Ερμιόνη για τη Γ΄ Εθνική, σε ένα γήπεδο που παραδόθηκε το Σάββατο (9/11) στολίδι.

Για την ιστορία ο θεσμός ξεκίνησε το 2006, με τον Διαγόρα να είναι πολυνίκης με 4 κατακτήσεις και μάλιστα οι δύο τελευταίες, ενώ φέτος θα παραδώσει τα… σκήπτρα του. Ακολουθεί ο Ατρόμητος Λάππα με δύο κατακτήσεις, όπως επίσης και ο Τριταιϊκός.

ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ

Ατρόμητος Πατρών (Χρήστος Καραπίτσος): Αθανασακόπουλος, Αγγελόπουλος, Αγκαράι. Ανδρεόπουλος, Βεντουρής, Γερογιάννης, Γιαννόπουλος, Γκότσης Ν. , Γκότσης Π., Γραμματικόπουλος, Κολοβούρης, Κωστής, Μαντάς, Μολφέτας, Μπακόπουλος, Παπαγεωργίου, Παπαδόπουλος, Παπασπυρόπουλος, Σκόνδρας, Τσίμπιτσης, Χριστόπουλος Α., Χριστόπουλος Δ.

Θύελλα Πατρών (Σάκης Πεφάνης): Σουντζόγλου, Αθανασόπουλος, Αδαμόπουλος, Βλασόπουλος, Βλαχονικολέας, Βουτσινάς, Γκοτσόπουλος, Δασουράς, Δημητρίου, Ηλιόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Κατριβέσης, Κουνάβης, Κούρτης, Κωνσταντινίδης Κ., Κωνσταντινίδης Ν., Κωστογιαννόπουλος, Μπούμπαλης, Μπράμης, Νικολάου, Ντίνος, Πανίτσας, Παπαχριστόπουλος, Σκεπετάρης, Σπανός, Φούφουλας, Φραγκάκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Δημήτρη Σωτηρόπουλο και Ελένη Αβραμοπούλου, ορίσθηκε να διευθύνει τον αγώνα του Super Cup ανάμεσα στον Ατρόμητο Πατρών και την Θύελλα Πατρών, ενώ 4η διαιτητής θα είναι η Γεωργία Ντάβλα.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Ο φετινός τελικός του Super Cup της Ε.Π.Σ. Αχαΐας είναι ο 14ος συνολικά από το 2006, όταν και ξεκίνησε ο επίσημος αυτός θεσμός ανάμεσα στο πρωταθλητή και τον Κυπελλούχο της Ε.Π.Σ.Α.

Αναλυτικά οι προηγούμενοι τελικοί Super Cup  έχουν ως εξής :

2006 – Γήπεδο  «Α. Κάνιστρας», Ατρόμητος Λάππα-Ζαβλάνι 2-0

2007 – Γήπεδο Εθνικό Στάδιο Αιγίου, Παναιγιάλειος-Αχιλλέας Καμαρών 8-2

2008 – Γήπεδο «Α. Κάνιστρας», Αχιλλέας Καμαρών-Διαγόρας 1-0

2009 – Γήπεδο «Α. Κάνιστρας», Εθνικός Σαγεϊκων-Παναιγιάλειος 0-0 (4-2 πέν)

2010 – Γήπεδο «Α. Κάνιστρας»,Τριταιϊκός-Ατρόμητος Λάππα 4-2

2011 – Γήπεδο «Α. Κάνιστρας», Τριταιϊκός-Θύελλα Πατρών 1-0

2012 – Γήπεδο. «Α. Κάνιστρας», Διαγόρας-Εθνικός Σαγεϊκων 0-0 (4-2 πέν)

2013 – Γήπεδο «Φ. Αραβαντινός», Ατρόμητος Λάππα-Αναγέννηση Πατρών 5-1

2014 – Παμπελοποννησιακό στάδιο, Διαγόρας-Αναγέννηση Πατρών 4-1

2015 – Παμπελοποννησιακό στάδιο, Κεραυνός Αγ. Βασιλείου-Αρης Πατρών 2-0

2016 – Γήπεδο Παναχαϊκής, Αχαϊκή-Κεραυνός Αγ. Βασιλείου 1-0

2017 – Δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων, Διαγόρας-Κεραυνός Αγ. Βασιλείου 2-1

2018 – Γήπεδο «Φ. Αραβαντινός», Διαγόρας – Πανμοβριακός Ριόλου 1-1 (4-3 πεν.)

Υποστήριξη: SilkTech